Održana 21. Svetosavska atletska trka

Победници 21. Светосавске атлетске трке у Ваљеву  у конкуренцији предшколци на 200 метара су Ленка Крстић – „Бамби“ Ваљево и Никола Радомировић – АШК „Темпо“ Шабац.

Sveti Sava

Прво место у конкуренцији први и други разред основне школе у трци на 400 метара, освојили су Исидора Секулић – АК „Јуниор“, Крупањ и Михаило Јакшић – АК Ужице.

Na stazi gde su trčali učenici trećeg i četvrtog razreda osnovne škole na 400 metara, prvo mesto su osvojili Ksenija Mrkela – AK „Dinamo“, Pančevo i Matija Ristić – AK „VAK 014“ Valjevo, dok su prvo mesto u kategoriji peti i šesti razred na 800 metara osvojili Milana Marić – AK Inđija i Dimitrije Ljubičić – AK Čajetina.

Sveti Sava

U konkurenciji sedmi i osmi razred na 800 metara, prvo mesto su osvojili Teodora Pavlović – AK „Sloboda“, Čačak i Nikola Tomić iz Zvornika. U trci na 800 metara učestvovali su učenici srednjih škola i ostvarili sledeće rezultate. Prvo mesto osvojili su Aleksandra Vukosavljević iz Ivanjice i Strahinja Stevšić iz Pančeva, AK „Dinamo“. U juniorskoj konkurenciji na 3000 metara, prva na cilj je stigla Lana Benović iz Bijeljine, dok je prvo mesto u konkurenciji seniorki na 3000 metara, zauzela Verica Đorđević iz Surčina. U grupi juniora na 5000 metara, prvi na cilj je stigao Aleksa Petković, dok je kod seniora prvo mesto osvojio Miloš Malešević iz AK Inđija. U konkurenciji veteranki i rekreativki na 1000 metara, prva je stigla Biljana Jelesijević, dok je u konkurenciji vetetani i rekreativci na 1000 metara, prvo mesto osvojio Petar Božović.

Pripadnici vojske Srbije na 1000 metara, prvo mesto je uzeo Miroslav Jaćić, a u grupi pripadnika MUP – a na 1000 metara, prvo mesto je osvojio Stefan Stevanović. Na ovogodišnjoj Svetosavskoj atletskoj trci u Valjevu održano je ukupno 20 trka u kojima su se osim seniora i juniora, nadmetali i predškolci, učenici osnovnih i srednjih škola, pripradnici vojske i policije i veterani. Organizator trke bio je AK „Metalac“, pokrovitelj grad Valjevo, a podršku ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji dao je Sportski savez Valjeva.

Izvor: Valjevo.rs

Foto: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.