Obrazovni sistem spreman za produženje jesenjeg raspusta

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je obrazovni sistem spreman za produženje jesenjeg raspusta, ocenivši da ta mera ima smisla ukoliko se bude paralelno primenjivala sa kovid propusnicama.

Branko-RuzicRužić je, gostujući na Televiziji K1, naveo da situacija u školama nije alarmantna, preciziravši da je u ovom trenutku zaraženo približno 5.000 đaka, što je manje od jedan odsto, kao i 1,3 odsto nastavnog i vannastavnog kadra.

On je, međutim, upozorio na to ima sve više prijema kod pedijatara, kao i da su zabeležena tri smrtna slučaja kod tinejdžera, što je alarm koji treba da ukaže na neophodnost vakcinacije.

Prvi potpredsednik Vlade je, odgovarajući na pitanje da li se razmišlja o tome da kovid propusnice budu obavezne za nastavno osoblje kako bi pristupilo nastavi, istakao da takva mera u ovom momentu nije moguća.

Ružić je poručio i da će se, ukoliko dođe do produžetka raspusta, gradivo nadoknaditi ili kroz radne subote ili intenziviranjem rada u školama, dodavši da bi krajnja mera bila produžetak školske godine.

Verujem da do toga neće doći, ali ne znamo kako će se ova situacija odvijati, rekao je prvi potpredsednik Vlade, uz napomenu da je najbolje da đaci idu u školu, ali uz striktno poštovanje mera.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.