Od sutra pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u periodu od 16. do 22. septembra, sprovesti međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo-unutrasnjih-poslova

Akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope) i biće usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Pored toga, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

Uporedo sa ovom akcijom biće sproveden i preventivni projekat „ROADPOL dani bezbednosti“, čiji je cilj da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope.

U tu svrhu postavljena je internet prezentacija putem koje se građani mogu upoznati sa ciljevima projekta, kao i potpisati simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise.

U poslednjih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo je 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

Ministarstvo apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo na mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.