Odgovor GrO SNS Valjevo na kritike SPS-JS: “Konstruktivna opozicijo, ostajte tu gde ste, tako je najbolje”

Nakon jučerašnje konferencije za medije šefova odborničkih grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva Đorđa Pavlovića i Dragana Popovića, na kojoj je kritikovan slab učinak nove gradske vlasti  za prethodnih 6 meseci od formiranja skupštinskog saziva na čelu sa vladajućim SNS-om, saopštenjem za javnost oglasio se Gradski odbor Srpske napredne stranke u Valjevu. Saopštenje prenosimo u celosti.

SNS

“Povodom konferencije za novinare koju su održali šefovi odborničkih grupa Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije u gradskom parlamentu Valjeva, javnosti su prezentovani određeni stavovi aktuelne opozicije koje ovdašnja skupštinska većina, nažalost, nije imala prilike uživo da čuje od avgusta prošle godine do danas.

Prokomentarisaćemo tek nekoliko navoda koji su iz vizure Gradskog odbora Srpske napredne stranke u najmanju ruku sporni, budući da se odnose na probleme (dobrim delom) kreirane u komitetu političke organizacije sa gotovo tri decenije dugim stažom u vlasti u Valjevu.

Nemamo, ovom prilikom, nameru da komentarišemo đilkoški sarkazam gospode Pavlovića i Popovića vezano za otvaranje novih prostorija našeg Gradskog odbora koje su i po kvadraturi i po lokaciji daleko ispod standarda na koji su valjevski socijalisti navikli još u dvadesetom veku. O projektima koje su “redovno” (deklarativno) započinjali pred svake izbore, a potom ih nikada nisu završavali danas ne vredi polemisati jer su tu i takvu “neimarsku strategiju” građani Srbije odavno prepoznali. Nije davno bilo kada su u Valjevu o infrastrukturnim i ostalim poduhvatima govorili večiti partijski kadrovici koji pre učlanjenja u Socijalističku partiju Srbije nigde radili nisu, a jedino gde su bili dokazani jeste u širenju demagogije, u najčešće izmišljenoj struci. Otuda je, valjda, i bilo “logično” da godinama zaposedaju sva ključna mesta u Valjevu i da, po potrebi budu gradonačelnici, a kad zapne i konstruktivna opozicija (čitaj-pozicija iza ugla) i da se kite tuđim perjem, ali i kritikuju (čitaj – sopstvene) propuste.

Da li nam se to socijalisti ovom prilikom nude? Reklo bi se da je tako, posebno ako analiziramo akcenat koji je dat na delegirani nestranački kadar. Očigledno je da im para oči, ali je očiglednije da su to ostvareni ljudi koji su isključivo tu da doprinesu, pomognu u funkcionisanju grada. I da, mi smo ih delegirali i verujemo u njih.

A o kadru socijalista… diskutabilno je i govoriti. Neki u koje su se zaklinjali sada su na putu za… Da ne govorimo. A ima još takvih.

I na kraju, konstruktivna opozicijo, ostajte tu gde ste, tako je najbolje. Za gradonačelnika ne brinite, vredno radi svoj posao, a za našeg predsednika Aleksandra Vučića još manje. Nije preopterećen ni najmanje, naprotiv. A ima i razloga za zadovoljstvo, Valjevo konačno kreće napred.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.