Odlaže se osvećenje vaskršnjih vodica

Osvećenje vaskršnjih vodica na teritoriji Eparhije valjevske odlaže se do daljeg, najverovatnije do potrovdanskog posta, saopšteno je na sajtu Eparhije valjevske.

“Visokoprečasni i prečasn oci, povodom novonastale situacije u veszi sa pandemijom virusa korona i u skladu sa odlukama državnih vlasti i preporukom Svetog Sinoda Srpske pravoslavne crkve i molbom određenog broja vernika naše Eparhije donosimo odluku prema kojoj se osvećenje vaskršnjih vodica na teritoriji Eparhije valjevske odlaže se do daljeg, najverovatnije do potrovdanskog posta, o čemu će blagovremeno biti obavešteni. Stavlja se u dužnost arhijerejskim namesnicima da isprate sprovođenje ove odluke”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Episkop valjevski Milutin, a koje je upućeno svom sveštenstvu Eparhije valjevske.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Pa zar Sveta vodica nije čudotvorna? Ona ne može nikada da se ukvari..Na nju silazi Sv.Duh pri osvećenju, koga priziva sveštenik prilikom čina osvećenja.
    Ništa ne razumem(((????