Opština Lajkovac u programu „Čista Srbija“

Opština Lajkovac je jedna od 65 opština u Srbiji koja je ušla u program “Čista Srbija” i time otvorila mogućnost konkurisanja za sredstva koja će ulagati u regulaciju otpadnih voda i izgradnju kanalizacione mreže.

Opština Lajkovac

Nakon sastanka održanog u Ministarstvu građevinarstva i infrastrukture vezanog za program “Čista Srbija”, koji Vlada Republike Srbije realizuje na osnovu Sporazuma sa Republikom Kinom, a za koji je opština Lajkovac konkurisala sa nekoliko projekata, gotovo je izvesno da će joj projekti biti odobreni do kraja marta.

Program “Čista Srbija” podrazumeva da će u narednih pet godina na teritoriji cele Srbije, tamo gde je neophodno, biti izgrađena kišna i fekalna kanalizacija.

Predsednik opštine Andrija Živković izrazio je zadovoljstvo ishodom sastanka održanog u Ministarstvu građevinarstva i infrastrukture, podvukao značaj lokalnih projekata sa kojima Lajkovac konkuriše i akcenat stavio na tri važna projekta vredna 200 miliona dinara:

„Projekti za koje smo konkurisali odnose se na izgradnju mini kompaktnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnju fekalne mreže za naseljeno mesto Bogovađa, izgradnju fekalne i kanalizacione mreže za naseljeno mesto Rubribreza i rekonstrukciju postojećeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Lajkovcu.“

Živković je najavio da lokalna samouprava ima u planu i uređenje kanala “Makiš”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.