Opština Mionica s Vladom Srbije potpisala ugovor za projekte razvoja

Opština Mionica potpisala je danas u Palati Srbija ugovor sa Ministrom bez portfelja u Vladi Srbije, zaduženim za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Sredstva dobijena kroz saradnju s Vladom Srbije i Kabinetom ministra bez portfelja biće iskorišćena za izradu projektno – tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata od značaja za građane Mionice.

Opština Mionica

Predsednik optšine Mionica Boban Janković i ministar Novica Tončev potpisali su ugovor vredan 8,9 miliona dinara.

-Zahvaljujemo se Vladi Republike Srbije koja vodi odgovornu politiku i podjednako podstiče razvoj i napredak svih opština u Srbiji. Formiranje Kabineta ministra bez portfelja zadužen za unapređenje nerazvijenih opštine je potvrda da se slabije razvijenim opštinama pruža prilika da stanu rame uz rame sa razvijenim opštinama i tako što će realizovati značajne infrastrukturne projekte koji su već dugo čekali na početak radova. Budžetom Republike Srbije opredeljena su sredstva za nerazvijene opštine u okviru Programa podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština za 2021. godinu gde sve nerazvijene opštine mogu da zatraže novac za realizaciju svojih projekata.Ovo su odlične vesti jer će se u velikoj meri poboljšati kvalitet života naših sugrađana i rešiti pitanja bezbednosti učesnika u saobraćaju na teritoriji mioničke opštine-istakako je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Opština Mionica

Za realizaciju infrastrukturnih projekata i izradu planskih dokumenata, projektno-tehničke dokumentacije iz oblasti saobraćajne infrastrukture biće upotrebljena odobrena sredstva od Vlade Republike Srbije u iznosu od 8.9 miliona dinara, a opština Mionica će učestvovati sa još 3.1 milion dinara.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.