Osmomartovska akcija Socijalističke omladine Valjeva

Povodom Međunarodnog dana žena, predstavnici Socijalističke omladine GrO SPS-a u Valjevu obišli su pedesetak najstarijih članica Gradskog odbora i lično ima čestitali praznik 8. mart, uz nezaobilazan poklon, ali i „čašicu“ razgovora. Ove naše divne dame, koje čine deo Socijalističke partije Srbije od osnivanja, dočekale su mlade socijaliste na kućnom pragu ne skrivajući da su pozitivno iznenađene i naravno oduševljene gestom. Ovim potezom „omladinaca“ SPS-a poručeno je, između ostalog, da socijalisti i dalje brinu o svojim drugaricama članicama, bez obzira na njihove godine, i da im je partija, ne samo na ovaj praznik, zahvalna na njihovoj istrajnosti, predanosti i aktivizmu.

Predstavnici Socijalističke omladine Valjeva, Nemanja Pešaković i Vladimir Pločić, kažu da im je danas bila posebna čast što su imali priliku da posete neke od najstarijih članica SPS-a u Valjevu, kao što je to gospođa Milena Antonijević, učiteljica u penziji, rođena 1932. godine, koja živi u MZ Stari grad.

„Gospođa Milena ima 87 godina i dalje je značajno aktivna članica SPS-a, posebno u Mesnoj zajednici u kojoj živi. Čast nam je što smo danas u njenom domu imali priliku da sa njom porazgovaramo o svemu i da čujemo od nje stavove stare socijalističke garde po pitanju svega što nas mlade partijske članove interesuje. Njeno iskustvo je za nas dragoceno“, istakao je Nemanja Pešaković, predstavnik Socijalističke omladine Valjeva.

Vladimir Pločić sa jednom od članica SPS-a kojoj su uručeni pokloni

„Reakcije svih članica koje smo danas posetili su apsolutno pozitivne. Svaka je posebno istakla da im je izuzetno drago što smo se baš na ovakav način odlučili da im pokažemo da mislimo na njih. Zbog godina i zdravstvenih problema neke nisu više toliko aktivne u stranci, ali su nam itekako stavile do znanja da pomno prate sve naše aktivnosti. Poželele su nam uspeh u daljem radu i savetovale da nastavimo da sledimo partijski program, načela i uverenja, i da u tome budemo istrajni. Mladi socijalisti Valjeva svojim političkim delovanjem bore se za bolji položaj mladih, ali i za ravnopravnije učešće žena u političkom životu“, naglasio je predstavnik Socijalističke omladine Vladimir Pločić.

Od 5.500 članova Gradskog odbora SPS-a u Valjevu, oko 3.000 čine upravo žene. Da su pripadnice lepšeg pola socijalistima važne svakog dana, ne samo 8. marta, kao i da je stranka oduvek brinula o svojim drugarica članicama, posebno naglašava Đorđe Milanović, zamenik predsednika GrO SPS-a Valjevo.

„U svim oblastima delovanja naša stranka je od svog osnivanja posebno mesto uvek davala upravo ženama, koje smatramo ne samo lepšom, već i izuzetnom jakom stranom Socijalističke partije Srbije. Kao jedina prava i ozbiljna partija levice u Srbiji, nećemo nikada odustati od borbe za rodnu ravnopravnost, jer je borba za emancipaciju žena jedna od najvažnijih odlika levičarske i socijalističke ideologije. Kada govorimo o Gradskom odboru SPS-a u Valjevu, žene su ravnomerno zastupljne u svim resornim i mesnim odborima, a u Gradskom odboru imamo dve potpredsednice. Takođe je jako važno napomenuti da je od tri valjevska člana u Glavnom odboru partije jedna žena“, istakao je Đorđe Milanović, zamenik predesdnika GrO SPS Valjevo.

Osmomartovske čestitke, ne samo članicama Socijalističke partije Srbije, nego i svim građankama Valjeva, uputio je predsednik Gradskog odbora Socijalističe partije Srbije u Valjevu, Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, šef Poslaničke grupe SPS-a i član Predsedništva Socijalističke partije Đorđe Milićević. Praznik 8. mart, koji su socijalistkinje počele da obeležavaju pre više od jednog veka, prema Milićevićevim rečima samo je podsetnik na odlučnu borbu, nepokolebljivu hrabrost i neophodnu istrajnost žena, što SPS i Srbija kao primer treba da slede na putu ka boljoj sutrašnjici.

GrO SPS Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.