Otvorena Kancelarija za mlade u Valjevu

Dan mladih u Valjevu obeležen je svečanim otvaranjem Kancelarije za mlade u prostoru Centra za kulturu Valjevo, a Kancelariju je svečano otvorio državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Darko Stanić. Prepoznajući posebnu i važnu ulogu mladih u društvu, Ministarstvo omladine i sporta svojim radom pokazalo je da je Dan mladih svaki dan, tako što se radi na stvaranju uslova za kvalitetniji život mladih u Srbiji.

Otvaranje Kancelarije za mlade u Valjevu

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Darko Stanić čestitao je svim mladim ljudima 12. avgust – Međunarodni dan mladih, zahvalio se zvaničnicima Grada Valjeva što su baš ovaj dan izabrali za otvaranje Kancelarije, ističući da su mladi najvažniji potencijal u svakom društvu, kao nezaobilazni faktor njegovog napretka, razvoja i stabilnosti.

“Ovo je jedan od prvih koraka, i moramo da gledamo u budućnost, kako da mladi ostanu u našoj zemlji. Oni koji odu van zemlje da se usavršavaju moraju da imaju jedan jedini zadatak u glavi, da im ta misao bude stalno prisutna a to je da vrate “dug” državi. Postoje određena moralna načela, koja nikad ne smemo da izbrišemo iz svoje glave, a to je pripadnost svom narodu, i nigde nam ne može biti lepše, ma koliko imali novca i “bezbednosti”, jer nigde nije lepše nego u svojoj zemlji. Za svaku odluku koju mladi donose moraju da uvek ovo imaju na umu, da shvate da se čovek najlepše oseća u svojoj zemlji, kod svoje kuće”, istakao je Stanić prilikom otvaranja Kancelarije za mlade u Valjevu.

Državni sekretar u Ministarstvu za omladinu i sport Darko Stanić na svečanosti otvaranja Kancelarije za mlade u Valjevu

U ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, Dejan Bogojević član Gradskog veća zadužen za kulturu obratio se prigodnim rečima, pozdravio sve prisutne, čestitao 12. avgust Dan mladih i poželeo svima uspešan rad. “Danas je jako značajan dan i čestitam mladima njihov dan i otvaranje Kancelarije, tako da mi danas na najbolji mogući način obeležavamo Dan mladih”, rekao je Bogojević.

Otvaranje Kancelarije za mlade u Valjevu – Štand VK “Valis”

Nakon otvaranja Kancelarije gosti su obišli štandove ispred Centra za kulturu, gde su mahom stajali mladi, koji su predstavaljali rad i ciljeve svojih organizacija. Na štandovima ispred Centra za kulturu izlagali su VK “Valis”, VK “Valjevo”, Bokserski klub “Metalac”, RK “Mladost”, SU “Varatonac” Valjevo, Aero klub Valjevo, Turistička organizacija Valjevo, Planinarski klub “Povlen”, Ranč Harmonija, Crveni krst Valjevo, Dom kulture “Izvor”, “I revolucija”, Udruženje mladih Brankovina. Cilj svih ovih organizacija, udruženja i kolubova je da mlade motivišu i uključe u društvene procese, kako bi uzeli što većeg učešća u kreiranju omladinskih sadržaja.

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i Državni sekretar Darko Stanić na sastanku u Gradskoj upravi povodom otvaranja Kancelarije za mlade u Valjevu

Pre otvaranja Kancelarije za mlade sa državnim sekretarom Ministarstva omladine i sporta Darkom Stanićem razgovarao je prvi čovek grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.