“Ovčarska izložba” i “Festival jagnjećeg pečenja” polovinom septembra u Pričeviću

“Agrorazvoj – valjevske doline” organizuje u nedelju, 16. septembra, dvanaestu po redu “Ovčarsku izložbu” u selu Pričević, a odgajivači ovaca Pramenke Sjeničkog soja mogu se prijaviti da izlažu svoja grla u kategorijama: starije ovce, dviske, mlađe ovce, stariji ovnovi i mlađi ovnovi. Rok za prijave za učešće na ovogodišnjoj “Ovčarskoj izložbi” u Pričeviću je sreda, 22 . avgust.

Sa prošlogodišnje “Ovčarske izložbe” u Pričeviću (foto: Valjevska posla)

U saradnji sa MZ “Pričević” istog dana biće organizovan i 2. “Festival jagnjećeg pečenja”, pa organizatori pozivaju sve zainteresovani da uzmu učešće i pokažu svoje umeće  u pripremi jagnjećeg pečenja i gulaša od jagnjećeg mesa. Rok za prijavljivanje za učešće na “Festivalu jagnjećeg pečenja” je  petak, 31. avgust.

“Ovom manifestacijom nastavljamo da promovišemo teritoriju grada Valjeva kao centar ovčarstva i u tome je značaj održavanja “Ovčarske izložbe”. Nama kao organizatorima ovo je prilika da sagledamo na kom nivou je takva vrsta proizvodnje u našem kraju i kakav je njen kvalitet, jer plan je da Valjevo i valjevski kraj u nekom narednom periodu postanu vodeći po broju grla ovaca u Srbiji”, kaže direktor “Agrorazvoja” Bojan Bošković najavljujući ovaj događaj u “Meki jagnjećeg pečenja” – selu Pričević nadomak Valjeva, nadaleko poznatom po dobroj jagnjetini. On je pozvao sve zainteresovane ovčare da se na vreme prijave i prezentuju svoj odgajivački trud, i napomenuo da će i ove godine vlasnicima pobedničkih grla biti dodeljene vredne novčane i robne nagrade.

Sa prošlogodišnje “Ovčarske izložbe” u Pričeviću (foto: Valjevska posla)

Svi zainteresovani učesnici prijave mogu poslati poštom na adresu: “Arorazvoj – valjevske doline”, Pantićeva 114, 14000 Valjevo, ili mogu pozvati telefonom brojeve: 014/243-273 i 014/ 232-743.

 

M.P.M.

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.