Ove godine 114 vukovaca

Danas je u velikoj sali Centra za kulturu Valjevo organizovan tradicionalni svečani prijem za najbolje učenike Valjeva u ovoj školskoj godini kao i za prošlogodišnje đake generacije. U prigodnom programu učestvovali su Dorotea Vuković, učenica Valjevske gimnazije i Luka Simović, učenik MŠ „Živorad Grbić“.

Valjevo

Učenike su u ime gradonačelnika, dr Slobodana Gvozdenovića, pozdravili i uručili im nagrade i diplome, zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković i član Gradskog veća dr Miroljub Ivanović.

Đaci generacije školske 2016/2017. godine su nagrađeni na osnovu Odluke o nagradi grada Valjeva novčanim iznosom i diplomom, kao i sezonskom ulaznicom za bazene u SRC „Petnica“. Prošle školske godine bilo je 22 đaka generacije, 16 iz osnovnih i 6 iz srednjih škola.

Valjevo

Nosilaca diplome „Vuk Stefanović Karadžić“ u školskoj 2017/2018 godini ima 114, od čega je 91 učenik osnovne, a 23 učenika srednje škole. Najviše nosilaca Vukove diplome ima Osnovna škola „Sestre Ilić ukupno 21, zatim 12 u Osnovnoj školi „Andra Savčić“, a 11 u Prvoj osnovnoj školi. Osnovna škola „Desanka Maksimović“ ima devet vukovaca, „Milovan Glišić“ osam nosilaca „Vukove diplome, „Nada Purić“ šest, i „ Vladika Nikolaj Velimirović“ pet vukovaca. Osnovna muzička škola „Živorad Grbić“ ima jednog vukovca.U seoskim osnovnim školama u Dračiću i Valjevskoj Kamenici Vukovu diplomu ponela su po dva , a u Donjim Leskovicama, Stavama, Divcima, Popučkama i Brankovini po jedan učenik, dok škola „Zdravko Jovanović“ u Poćuti nema vukovaca. U Valjevskoj gimnaziji ima 18 vukovaca, devet osnovaca i devet srednjoškolaca. Medicinska škola ima šest, Tehnička dva, Poljoprivredna pet i Ekonomska škola jednog vukovca.

Valjevo

Na svečanosti se prigodnim rečima novonagrađenima obratio i sve ih srdačno pozdravio član Gradskog veća inače dugogodišnji profesor fizičke kulture dr Miroljub Ivanović. On je između ostalog istakao : „Draga deco, roditelji, kolege i direktori škola, imam izuzetnu čast i zadovoljstvo da danas, na Vidovdan, sa dr Zoranom Živkovićem, zamenikom gradonačelnika, učestvujem u ovoj svečanoj dodeli nagrada. Ovo je istovremeno i prilika da podsetim koliko Grad Valjevo izdvaja za obrazovanje. U školskoj 2017/2018. godini Grad je stipendirao 248 učenika i studenata i to 59 osnovaca, 63 srednjoškolca i 126 studenata od kojih 8 studira u inostranstvu. Na predlog gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, odbornici Skupštine grada usvojili su odluku prema kojoj se za finansiranje delatnosti obrazovanja izdvaja 281.018.800,00 dinara , od toga se za osnovno obrazovanje izdvaja 190.491.800,00 dinara a za srednje 90.527.000,00 dinara. Za prevoz učenika u osnovnim školamam obezbeđeno je 30.146.000,00 dinara. Kao još jedan vid podsticaja nadarenoj deci, Grad Valjevo je u budžetu planirao 2.900.000,00 dinara za troškove takmičenja učenika. I ova današnja nagrada, besplatne ulaznice za korišćenje bazena u SRC „Petnica“, treba da bude motiv više da nastavite da postižete uspešne rezultate. Gradska vlada, na čelu sa gradonačelnikom, ozbiljno radi na tome da sledećim budžetom opredeli znatno veći iznos sredstava za oblast obrazovanja. Želim vama najpametnijim glavicama u našem gradu da iskoristite ova tri meseca i da odete u Petnicu, da plivate, ronite i da se odmorite.“

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.