Partizan bolji od Valis Vege u revanšu! Na kraju crno-beli peti, a vidre šeste!

U revanš utakmici finala plejofa Super lige Srbije za 5. i 6. mesto, vaterpolisti Partizana su večeras na Banjici savladali Valis Vegu rezultatom 13-8 (2-2, 6-1, 4-3, 1-2). Pošto su takođe bili bolji i u Valjevu pre nedelju dana kad su slavili sa 15-13, crno-beli sezonu završavaju kao peti a ekipa Miloša Sakovića je na kraju zauzela odlično šesto mesto u Srbiji.

Valis - Partizan

Igrač Partizana Kutadžar ( sa loptom) u akciji pored Kasuma na prvoj utakmici protiv Valisa u Valjevu / Foto: Sreten Pantelić

Oslabljeni Valis koji za ovaj meč nije mogao da računa na povređenog Kovačevića i levorukog Singapurca Čoua, koji je zauzet obavezama u reprezentaciji, nije bio u mogućnosti da sezonu završi onako kako je tokom većeg njenog dela igrao.

Posle nerešenog rezultata u prvoj deonici, Valjevci su imali veliki pad u drugoj četvrtini. Snažna ekipa trenera Korolije je to iskoristila i postigla šest golova a primila samo jedan i sa prednošću od 8-3 ušla u nastavak. Bio je to veliki deficit za gostujući tim koji je pokušao ali nije uspeo da se vrati tako da je Partizan na kraju zasluženo trijumfovao.

Bez obzira na sve, Valis Vega može da bude više nego ponosan na izvanredan učinak ove sezone jer je ostvario sve što je planirao. Plasirao se u regionalnu Premijer ligu, obezbedio učešće u LEN Evrokupu sledeće sezone i završio Super ligu među šest najboljih klubova u Srbiji.

“Jednostavno nismo mogli fizički da pariramo domaćinu jer su nam falili kapiten Kovačević i talentovani levoruki šuter Čou koji je morao da otputuje u Singapur zbog obaveza u reprezentaciji. Šteta što sezonu nismo završili u svom stilu ali nismo bili kompletni i to je odlučilo. Pad koncetracije u drugoj deonici je bio odlučujući. Sada sledi odmor a potom pripreme za novu sezonu gde nas očekuju veliki izazovi. Pokušaćemo da sačuvamo kostur ekipe, takođe se nadamo da će Grad znati da isprati naše rezultate kao i veliki napor koji su uložili ljudi koji vode Valis. Očekujemo da dobijemo teretanu, da najzad počnu da rade toplotne pumpe u Petnici ali i da se najzad krene sa projektom zatvorenog bazena jer Valis to apsolutno zaslužuje”, izjavio je posle utakmice na Banjici, trener Valis Vege Miloš Saković.

VK Valis Vega

Sastav Valis Vege koji se plasirao u Regionalnu Premijer ligu, obezbedio učešće u LEN Evrokupu i završio prvenstvo među šest najboljih klubova u Srbiji / Foto: Sreten Pantelić

Bazen “Banjica”. Sudije: Anđelić i Stanojević. Isključenja: Partizan 8, Valis Vega 4. Peterci: Partizan 1, Valis Vega 2.

PARTIZAN: Fernandeš, Jakšić 2, Dimitrijević, Bodiroga, Đokanović, Tomić 2, Božović, Drašković 3, Radulović, Jauković 1, Krstić 1, Gladović 3, Dimković, Kutadžar 1. Trener Korolija.

VALIS VEGA: Tomić, Dončić, Rogač 2, Čabrilo, Krstić 1, Baucalo 2, Poznanović, Obradović, Arsović, Radanović 1, Vlahović, Kasum 2. Trener Saković.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply