Za platformu za posmatranje na vidikovcu Mali Golubac na Divčibarama od Ministarstva turizma 15 miliona dinara

Direktorka Turističke organizacije Valjevo Ana Marković i državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić, potpisali su u Palati Srbije ugovor o realizaciji projekta “Platforma za posmatranje – vidikovac Mali Golubac na Divčibarama”.

TOV - Ana Marković 1

Ana Marković i Uroš Kandić prilikom potpisivanja ugovora / Foto: TOV

Ministarstvo turizma i omladine podržalo je projekat “Platforme Mali Golubac” na konkursu za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u iznosu od 15 miliona dinara.

Turistička organizacija Valjevo i Grad Valjevo izradili su kompletan projekat sa pripremljenom građevinskom dozvolom i konkurisali kod nadležnog ministarstva. Ukupna vrednost projekta je 18 miliona dinara, od čega Ministarstvo turizma i omladine finansira 15 miliona dinara, a Grad Valjevo i Turistička organizacija 3 miliona dinara.

Vidikovac TOV

Izvor: TOV

Ovo je drugi po redu projekat za grad Valjevo i Divčibare, koji je Ministarstvo turizma i omladine podržalo u toku 2024. godine. Podsetimo, Ministarstvo i Grad su u aprilu mesecu potpisali ugovor za sufinansiranje izgradnje tubing staze sa mini zip line-om na Divčibarama.

Vidikovac- Mali golubac 2

Izvor: TOV

“Platforma za postmatranje na vidikovcu Mali Golubac svakako će doprineti razvoju turističkih sadržaja koji nedostaju na Divčibarama. Posetiocima vidikovca Mali Golubac biće omogućeno da uživaju u najlepšem pogledu na Valjevske planine. Projekat podrazumeva sređivanje celokupnog prostora vidikovca bez narušavanja prirode. Između ostalog, biće postavljen odgovarajući mobilijar i za decu i za odrasle, parking za bicikle i drugi sadržaji koji će upotpuniti ceo taj ambijent”, kazala je Ana Marković, direktorka TOV.

Mali Golubac-Vidikovac

Izvor: TOV

Vidikovac Mali Golubac realizovaće se na mestu koje povezuje Mali i Veliki Golubac i predstavljaće mesto na kome će uživati posetioci prirode.

Vidikovac - Mali Golubac 5

Izvor: TOV

Golubac je jedan od najlepših vrhova planine Maljen, sa koga se pruža neverovatan pogled na zapadu ka Povlenu, Maglešu, Jablaniku i Medvedniku, na severu u daljini na Cer.

Vidikovac- Mali golubac 3

Izvor: TOV

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

Leave a Reply