Petočlanoj porodici iz Brankovne izgorela kuća – POTREBNA POMOĆ!

Predrag i Marijana Nastasić iz Brankovine i trojica njihovih sinova od sinoć nemaju gde da žive. Veći deo kuće im je uništen u požaru i spavaju kod komšija. Materijalna šteta nije još zvanično procenjena, ali je za njih, koji su ostali bez doma, neprocenjiva. Iako je u trenutku izbijanja požara dvoje dece bilo u kući, zahvaljujući brzoj reakciji majke, njena dva sina nisu povređena. Otac je u to vreme bio na poslu. Kaže da im je teško jer su se dugo i postepeno kućili i da je njegovoj porodici svaka pomoć dobrodošla.

Marijana Nastasić (38) je uvečernjim satima cepala drva napolju ispred kuće, dok su se njena dva sina igrala u sobi. Treće dete je bilo kod babe i dede. Videla je da iz hodnika iz kuče ide dim. Kada je ušla videla je da gori zamrzivač. Požar se širio i ka sobi gde su se igrala deca. Izvukla ih je kroz prozor. Sve to nam priča Predrag Nastasić (40), Marijanin muž i domaćin kuće u koju su se uselili pre 5 godina, a koja je sinoć skoro cela izgorela u plamenu. On je za to vreme bio na poslu.

“Zvala me žena i kaže mi “požuri, gori kuća”. Šta ću, nisam mogao ništa d auradim. Vatrogasci su došli, ugasili požar, a mi smo prespavali kod komšija. Nemamo gde. Imao sam dve sobe pune stvari, sve je izgorelo, i vrata i prozori. Decu smo odveli kod babe i dede”, priča nam stegnutog grla Predrag Nastasić.

Predrag radi u “Samediju”, žena mu je domaćica i nigde ne radi. Kaže da komšije dolaze, nude se u nevolji, kao i da je predsednik Mesne zajednice Saša Jevtić obećao da će im pomoći.

“Teško mi je, nemamo gde da živimo i ne znamo kako ćemo sad. Kuća je površine 11 sa 7 kvadrata, sagrađena pre 5 godina. Radio sam jednu po jednu prostoriju. Prvo sam uradio jednu sobu, pa drugu, pa predsoblje. Nisam je uradio celu, sve jedno po jedno. Najbitnije mi je prvo da uradim vrata i prozore. To mi je najbitnije, da zatvorim. Otišao mi je i malter, a požar je uhvatio i krov, tri roga…”, kaže Predrag.

Što se tiče samog uzroka požara, koji još zvanično nije potvrđen, Predrag misli da je od zamrzivača, jer je supruga videla kako gori. On kaže da zamrzivač nije bio star i da je radio kako treba.

Predrag je skoman čoveku, koji nije želeo da kuka i traži pomoć. Što naravno ne treba da znači da njegovoj porodici pomoć nije potrebna. Naprotiv, neophodna im je i to hitno. Zato molimo sve ljude dobre volje da pomognu ovoj petočlanoj porodici koja nema krov nad glavom. Svaka vrsta pomoći im je dobrodošla.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.

One comment

  1. Objavite tekući račun i ako postoji SMS broj za pomoć.