Plaćeno bolovanje od 100% podrška za vakcinisane

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević izrazila je očekivanje da će većina poslodavaca postupiti po preporuci o isplati naknade 100% zarade samo zaposlenima koji su na bolovanju zbog potvrđene zaraze koronavirusom, a koji su vakcinisani, i poručila da to nije diskriminatorna odluka.

Dom zdravlja ValjevoKisić Tepavčević je podsetila na to da bi ostali zaposleni koji se nisu vakcinisali, a zaraze se koronavirusom, primali 65 odsto zarade tokom bolovanja.

To ne može da bude diskriminatorno kada svi imaju ono što je pokriveno zakonom, 65 odsto, uz dodatnu stimulaciju onima koji su odgovorni i savesni, rekla je ona.

Prema njenim rečima, u slučaju da se desi da zaposleni koji su se vakcinisali, a koji zbog neodgovornog ponašanja drugih dođu u kontakt sa virusom i zaraze se, oni će biti maksimalno podržani zato što su pokazali da su odgovorni i savesni.

Ministarka je rekla da su u našoj zemlji vakcine dostupne i da građani mogu da se vakcinišu kada god žele, za šta je potrebno da izdvoje dva puta po pet minuta za primanje prve i druge doze vakcine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.