Premijerka Ana Brnabić obišla vakcinalni punkt u Rajkoviću

Premijerka Ana Brnabić, predsednik opštine Mionica Boban Janković i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, obišli su punkt za vakcinaciju u mioničkom selu Rajković i pozvali građane da se u što većem broju prijave za imunizaciju. Predsednica Vlade rekla je da je razgovor s građanima važan da bi se ubrzao proces vakcinacije i povećao broj vakcinisanih.

Opština Mionica

Prilikom posete premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara vakcinalnom punktu u Rajkoviću / Foto: Opština Mionica

“Danas smo predsednik Vučić i ja obišli opštine gde je manje vakcinisanih. Naredne nedelje ćemo to nastaviti. Važan je razgovor sa građanima. Želimo da koronu ostavimo iza nas. Kao što su i ljudi ovde u Rajkoviću rekli, i da se posvetimo drugim problemima i lečimo od drugih bolesti. Da gradimo nove lokalne puteve u opštinama. Zato je važno da pobedimo koronu. U ponedeljak nam stiže oko 104.130 doza Fajzera, a uskoro i 500.000 doza Sinofarma”, izjavila je Ana Brnabić

Opština Mionica

Prilikom poseta premijerke Srbije Ane Brnabić vakcinalnom punktu u Rajkoviću / Foto: Opština Mionica

Predsednik opštine Mionica Boban Janković istakao je da su Mionica i Mioničani zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije, što su obezbedili dovoljan broj vakcina svih proizvođača za građane Srbije.

Opština Mionica

Prilikom posete premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara vakcinalnom punktu u Rajkoviću / Foto: Opština Mionica

“Želim da se zahvalim svim građanima koji su se odazvali pozivu za vakcinaciju, i onima koji će to učiniti u narednim danima. Moji dragi Mioničani treba da znaju da nema rizika od vakcinacije. Jedini rizik je razboleti se od Kovida 19. Vakcina je najbolja stvar za svakog pojedinca. Za njegovu porodicu, prijatelje, za sve ostale. Jedino što građani treba da urade jeste da se u što većem broju prijave za vakcinaciju. Srbija treba da bude ponosna na činjenicu da imamo veći broj vakcina nego neke zapadnoevropske zemlje. Put koji je trasirao naš predsednik Aleksandar Vučić, put ekonomskog napretka i razvoja ne sme da zastane zbog loše i slabe informisanosti građana o značaju vakcine”, rekao je Janković.

Opština Mionica

Predsednik Opštine Mionica Boban Janković prilikom izjave za medije tokom posete premijerke Srbije Ane Brnabić vakcinalnom punktu u Rajkoviću / Foto: Opština Mionica

Ministar Lončar zahvalio se medicinskim radnicima, lekarima i sestrama i istakao značaj građenja novih bolnica koje će doprineti stabilnosti zdravstvenog sistema. Od proglašenja pandemije u Mionici je od Kovida 19 obolelo 1.545 Mioničana. Prvu dozu primilo je 1.944, a revakcinisamo je 1.438 stanovnika Mionice.

Pored glavnog punkta u Domu zdravlja u centru Mionice, vakcinacija se obavlja i na punktovima u Banji Vrujci i Rajkoviću. A opština je obezbedila automobilski prevoz za građane koji nisu u mogućnosti da samostalno dođu da se vakcinišu.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.