SZO ODOBRILA KINESKU VAKCINU!

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je da je kineska vakcina Sinofarm protiv korona virusa odobrena za hitnu upotrebu.

Dom zdravlja Valjevo

Ovo je prva vakcina koja nije proizvedena u jednoj od zemalja na Zapadu, a dobila je podršku SZO. Po prvi put Svetska zdravstvena organizacija je jednu kinesku vakcinu odobrila za hitnu upotrebu protiv bilo koje infektivne bolesti, saopštio je Rojters.

Ranije je SZO odobrio vakcne Fajzer/Biontek, Astrazeneka, Džonson i Džonson, dok je Moderna dobila odobrenje prošle nedelje.

Kinesku vakcinu Sinofarm u Srbiji je primilo najviše Beograđana – 706.436. Vakcinu kompanije “Fajzer” 197.557, “sputnjik V” 167.775, a vakcinu kompanije “Astra-Zeneka” 60.837 građana Beograda.

Prema poslednjim podacima u Srbiji su ukupno date 3.744.303 doze vakcina protiv korona virusa, a 1.638.516 građana je primilo obe doze.

 

Izvor: Mondo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.