Plazma Sportske igre mladih u Mionici

U Mionici će u Sportskoj hali SC Mionica, u utorak, 09. Aprila, sa početkom u 10.00 č, započeti takmičenja Plazma Sportskih igara mladih / edukativna ekološka radionica Zero Waste, i potom, Turnir u malom fudbalu Coca-Cola kup.

Mionica1

Cilj Zero Waste takmičenja je da učenici, u okviru ekološke radionice, steknu nova znanja iz ekologije i značaju reciklaže . Takodje, u fokusu Coca-Cola kupa je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno. Coca- Cola kup turnir se održava u konkurenciji devojčica i dečaka, uzrasta 2008. i mladji.

Dečaci i devojčice od petog do osmog razreda osnovnih škola iz MIonice, kroz sport i zabavu učestvovaće u realizaciji edukativne radionice Zero Waste – Budi deo Igre – Sačuvajmo našu planetu, gde će naučili o načinima zaštite vode i vazduha od zagađivača, očuvanju raznolikosti živoga sveta i značaju recikliže. Sportski deo odvijaće se na „zelenom poligonu“. Ovom kampanjom Coca-Cola želi da doprinese što pozitivnijem uticaju na okolinu i pruži rešenja za izazove povezane sa ambalažom, u skladu sa svojim višegodišnjim projektom “Svet bez otpada”.

Sportske igre mladih su kroz 27 godina delovanja obogatile živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. godine na Igrama je učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih. Iako se radi o amaterskim takmičenjima za decu i mlade (od 6 do 18 godina), organizovana su na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pesku, kros, trka na 60 metara, tenis, rukomet, šah i stoni tenis).

SIM podržavaju brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

Međunarodna ekspanzija projekta rezultirala je činjenicom, koju sa ponosom ističemo, da se 2024. godine porodici Sportskih igara mladih pridružila i četvrta država članica – Slovenija.

Coca Cola Zero Waste – Budi deo Igre – Sačuvajmo našu planetu

Treću godinu u nizu,ovom kampanjom ,Coca-Cola želi da doprinese što pozitivnijem uticaju na okolinu i pruži rešenja za izazove povezane sa ambalažom, u skladu sa svojim višegodišnjim projektom Svet bez otpada.

Coca-cola želi da se do 2025. godine sva njihova primarna ambalaža može u potpunosti reciklirati te da do 2030. godine udeo recikliranih materijala u njihovoj primarnoj ambalaži bude najmanje 50% , to znači da Coca-cola do 2030. godine želi prikupiti i reciklirati jednaku količinu boca i limenki koje stavljaju na tržište.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.