Pobednik Kupa Srbije sa Valisom otvara vaterpolo sezonu u Petnici

Vaterpolsti Valisa u nedelju u 18 časova igraju prijateljsku utakmicu sa Radničkim iz Kragujevca, osvajačem Kupa Srbije, čime će u Petnici biti otvorena vaterpolo sezona. Valisovci su izborili plasman u Prvu A ligu i predstojeća trening utakmica protiv moćnih Kragujevčana, koji nastupaju u Super ligi i Jadranskoj ligi, biće dobra prilika da se proveri u kakvoj formi je valjevski tim i kakva je trenutna situacija pred početak priprema za predstojeću sezonu u Prvoj A ligi.

Vaterpolisti VK Valis sa trenerom Stevanom Nonkovićem

Trener Valis Stevan Nonković, koji VK Valis predvodi godinu dana i sa kojim se dospelo u viši rang takmičenja, kaže da je njegov tim, nakon višemesečne pauze zbog korona virusa i vanrednog stanja, odradio svega desetak treninga, ali da su igrači zdravi i sposobni. Očekuje da će gosti iz Kragujevca doći sa najjačim sastavom.

“Ekipu Radničkog iz Kragujevca smatramo našim sportskim prijateljima. Oni su mnogo kvalitetnija ekipa koja se takmiči u višem rangu od nas, igraju Super ligu i Jadransku ligu. Utakmica u nedelju, biće dobra prilika da vidimo trenutno gde smo na početku priprema za novu sezonu. Radnički će doći verovatno u najjačem sastavu, ali videćemo kako će se razvijati utakmica, mi se nećemo predavati, cilj je da vidimo koliko smo spremni i koliko imamo snage. Mi nastupamo sa našim standardnim timom, sastavljenim od mlade valjevske dece, koji su uglavnom srednjioškolci, a koji su izgurali celu Prvu B ligu i izborili plasman za Prvu A ligu. Nadam se da će publika doći da pozdravi ekipu i da zajednički obeležimo uspeh koji smo ostvarili u prethodnoj sezoni”, ističe trener Nonković.

Nonković kaže da je sezona u Prvoj B ligi završena početkom marta meseca, da je ostalo bilo da se odigra još jedno kolo, koje ne bi uticalo na Valisov plasman i prvo mesto na tabeli. Valisovci su se plasirali u Prvu A ligu sa skorom od 18 pobeda i 1 nerešenim rezultatom.

“To je stvarno veliki uspeh, s obzirom na to da je na početku sezone bio plan da igramo isključivo sa našim mladim valjevskim igračima i da budemo na sredini tabele. Krenuli smo pobednički i nismo stali do kraja. Taj veliki rezultat koji smo ostvarili, potvrda je za naporan i posvećen rad kluba, trud svih nas, i Uprave i dece i roditelja, ali i podstrek da buduće sezone i naredna takmičenja nastavimo u tom pobedničkom ritmu. Svakako, velika je odgovornost pred nama. Ušli smo u Prvu A ligu, jače su ekipe, koje imaju starije i iskusnije igrače. Naš tim čine mlada valjevska deca, koja su većinom srednjoškolci i od te “valjevske priče” ne odustajemo. Jeste da nam nedostaje tog iskustva, ali ćemo pokušati da pariramo brzinom i tom nekom mladalačkom lucidnošću. Videćemo koliko će to biti dovoljno”, ističe trener VK Valis Stevan Nonković.

Mladi i perspektivni Valisovci rođeni 2002, 2003. i 2004. godine,  pored toga što se takmiče za seniorsku ekipu, nastupaju i za mlađe kategorije u svojim uzrastima. Sezona takmičenja u Prvoj A vaterpolo ligi Srbije počinje krajem septembra, a u međuvremenu, tokom leta, slede takmičenja u organizaciji Vaterpolo Saveza Srbije za seniore i za mlađe kategorije, koja će puno značiti u pripremnom periodu.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.