Počela rekonstrukcija Stare fabrike vode

Danas je počela prva faza rekonstrukcije Stare fabrike vode na Pećini. Reč je zapravo o radovima na revitalizaciji flokulatora, ali i jednom delu rekonstrukcije samog objekta. Ukupna vrednost radova je oko 6.5 miliona dinara, a radovi se finansiraju iz sredstava JKP “Vodovod Valjevo”. Direktor valjevskog Vododvoda Đorđe Milanović kaže da je ovaj posao značajna stvar, jer su se konačno stvari pokrenule sa mrtve tačke kada je ovo postrojenje u pitanju.

“Nakon veoma važnih rekonstrukcija crpnih stanica krenulo se i sa ovim značajnim poslom. Ovo postrojenje bilo je u jako lošem stanju. Do sada je davalo tek 10 litara u sekundi, a nakon rekonstrukcije ono će davati 350 litara u sekundi. S obzirom na to da radove finansiramo iz sopstvenih sredstava, u zavisnosti od toga kakve nam budu finansijske mogućnosti donećemo odluku da li ćemo uraditi i drugu fazu u ovoj godini po  završetku ovih radova”, rekao je Milanović i dodao da ta naredna faza, vredna oko 15 miliona, podrazumeva rekonstrukciju filterskih polja, nabavku opreme za rad filtera i pneumatske zatvarače.

Radovi na rekonstrukciji Stare fabrike i revitalizaciji flokulatora neće uticati na vodosnabdevanje građana vodom za piće.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.