Počinje rekonstrukcija železničkih stanica između Beograda i Valjeva

Na inicijativu potpredsednice srpske Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović, da pored projekata modernizacije železničke infrastrukture i železnički objekti moraju biti lepši i uređeni kako bi se vratilo poverenje javnosti, „Infrastruktura železnice Srbije“ pokrenula je program rekonstrukcije železničkih stanica širom Srbije.

Železnička stanica Valjevo

Tako će naredne nedelje „Infrastruktura železnice Srbije“ početi uređenje i rekonstrukciju železničkih stanica na pruzi između Beograda i Valjeva. Do kraja oktobra biće uređene stanične zgrade u Beloj Reci, Barajevu, Barajevo – Centru, Velikom Borku, Stepojevcu, Vreocima, Lazarevcu, Lajkovcu, Slovcu, Divcima i Valjevu. Reč je o pruzi koja je modernizovana 2017. godine zahvaljujući sredstvima iz ruskog kredita i kojom vozovi saobraćaju brzinom od 100 kilometara na sat. Vreme putovanja vozova na ovoj relaciji je konkurentno, prevoz pouzdan, a cene povoljnije, pa broj putnika raste, što sve ovu železničku deonicu čini izuzetno značajnom.

„Infrastruktura železnice Srbije“ ovaj posao realizovaće u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama koje učestvuju u projektu modernizacije srpskih železnica, pa će ovaj put one svojim besplatnim radom podržati uređenje železničkih stanica na deonici barske pruge između Beograda i Valjeva. Reč je o kompanijama: Raj Švelen, AŽD, Milenijum, Signaling, Progres, Sloga, Institut Mihajlo Pupin i Galeb.

„Infrastruktura železnica Srbije“ nada se da će se u narednom periodu i druge društveno odgovorne kompanije priključiti ovoj akciji i doprineti uređenju železničkih stanica širom Srbije.

Pored realizacije investicionih projekata modernizacije železničke infrastrukture, poput izgradnje pruge za velike brzine, obnove 750 kilometara regionalnih pruga u Srbiji i automatizacije putnih prelaza, „Infrastruktura železnice Srbije“ uređenjem staničnih zgrada doprinosi novom i lepšem izgledu železnice u Srbiji u korist potreba svih korisnika usluga.

I dok velike železničke infrastrukturne projekte „Infrastruktura železnice Srbije“ realizuje uz punu pomoć i podršku države i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uređenje staničnih zgrada ova železnička kompanija finansira iz sopstvenih prihoda.
Ovaj projekat predstavlja jednu od značajnih aktivnosti „Infrastrukture železnice Srbije“, kojim treba da se poboljša ugled železnice, povrati poverenje u javnosti, putnicima omogući lepše i prijatnije putovanje, a korisnicima kvalitetna i efikasna usluga i funkcionalniji objekti.

Projekat uređenja železničkih stanica, započet je prošle godine, „Infrastruktura železnica Srbije“ i uspešno se nastavlja i u 2019. , posebno na modernizovanim prugama i najznačajnijim železničkim pravcima.

Tako su prošlog meseca obnovljeni stanični objekti između Beograda i Vršca, pored ostalog, i u Sebešu, Pančevo Glavnoj, Pančevo Varoši, Banatskom Novom Selu, Uljmi, Banatskom Karlovcu, Alibunaru, Vladimirovcu i Vršcu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.