Podrška za valjevske medije i novinare

Gradski odbor Demokratske stranke u Valjevu oglasio se Saopštenjem za javnost u kojem se daje podrška valjevskim medijima i novinarima “da izdrže i sačuvaju tehničke i ljudske kapacitete, nakon poslednje raspodele novca iz budžeta Valjeva preko konkursa i javnih nabavki za informisanje”. U Saopštenju koje je, za razliku od nekih drugih vajevskih medija, tek danas stiglo u našu redakciju, valjevske demokrate su obećale da će Demokratska stranka uvek imati korektan odnos prema medijima, jer je to, kako je navedeno, jedan od najvažnijih dokaza da li je neko društvo pravedno i da li počiva na principima demokratije.

“Podržavamo valjevske medije i novinare da izdrže i sačuvaju tehničke i ljudske kapacitete, nakon poslednje raspodele novca iz budžeta Valjeva preko konkursa i javnih nabavki za informisanje. Da ironija bude veća, pojedini mediji su učestvovali više nego što to nalažu novinarski standardi u dovođenju baš ove vlasti, oličene u Srpskoj naprednoj stranci i gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću. I za uzvrat su dobili mrvice sa tanjira zvanog medijski konkursi, dok su najveći parčići kolača otišli van Valjeva, u ruke novoosnovanih medija, portala i firmi. Svima je jasno, a najviše vlasnicima i i novinarima valjevskih medija, da novac za informisanje odlazi iz Valjeva u ruke dve, tri povezane firme, koje osim što prepisuju tekstove sa gradskog sajta i s vremena na vreme “puste” po neki prilog iz Valjeva u “velikim” medijima u Beogradu, služe kao partijsko glasilo SNS. To se vidi i čuje na prvi “klik” i na prvo slušanje, jer sve vrvi od propagandnih tekstova o vlasti SNS, gradonačelnika Gvozdenovića i predsednika Republike Aleksandra Vučića”, piše u Saopštenju za javnost Gradskog odbora Demokratske stranke Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Reče sve to DS koja preko Đilasa cenzurisala sve vesti.