Podružnica matematičara Valjevo: Online tribina sa promocijom dve knjige povodom Međunarodnog dana matematike

U nedelju, 14. marta, Podružnica matematičara Valjevo obeležava Međunarodni dan matematike online tribinom posvećenom promociji dve knjige namenjene unapređenju rada sa matematičkim podmlatkom, a najavljene su i “Internet matematičke glavolomke”.

 

“Naša misija promocije nauke, obrazovanja i davanja doprinosa njegovom unapređivanju sprovodi se upravo kroz aktivnosti koje tome služe i ukazuju na značaj obrazovno-vaspitnog delovanja u budućnosti naše države, kao i u kontinuiranom isticanju i podsećanju o značaju koji za tu budućnost imaju oni koji obarazuju i vaspitavaju”, poručuju iz valjevske Podružnice matamatičara.

Za nedelju, u 12 časova, u okviru obeležavanja Međunarodni dan matematike, najavljene su “Internet matematičke glavolomke” za učenike starijih razreda osnovnih i srednjih škola Kolubarskog okruga, koje će biti dostupne na sajtu www.dms-valjevo.org.rs !

Od 19 časova Podružnica organizuje tribinu posvećenu promociji knjiga namenjenih matematičkom podmlatku: Pripremni zadaci za matematička takmičenja učenika 6. razreda, autora Jožefa B. Varge i Veljka Ćirovića, i Priručnik za dodatnu nastavu matematike u 7. razredu osnovne škole,  autora dr Vojislava Andrića.

Moderatori tribine su dr Milan Jovanović i Sava Maksimović, a link za pristup je: Google meet meet.google.com/udx-thdg-jqk !

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.