Pojačanja za Metalac na putu ka šampionskom tronu srpskog boksa

Bokserski klub Metalac u četvrtak, 7. februara, u meč 5. kola Super lige protiv Naissusa iz Niša ulazi sa dva izuzetna pojačanja. Reč je o reprezentativcu Srbije Milosavu Saviću (24), koji je u Metalac prešao iz novosadske Vojvodine, i Milošu Cvjetićaninu (25), aktuelnom svetskom prvaku u kik-boksu.

Bokserski klub Metalac

Milosav Savić, koji boksuje u poluteškoj kategoriji (81 kg) za Valjevska posla kaže da mu imponuje što će u nastupati za Metalac, koji je glavni pretendent za titulu ovogodišnjeg šampiona države. “Konkurenciju ne gledam, tako da ne znam protiv koga ću se boriti u četvrtak. Moje je da izađem u ring i pobedim, nije važno koga”, samouvereno kaže Savić, koji je amatersku karijeru počeo u Novom Sadu kod Tadije Kačara, a potom bio uspešan i kao profesionalac. Kada je kao bokser Vojvodine u supreligaškim mečevima nakautirao dva reprezentativca, stigao je poziv od selektora nacionalng tima Miodraga Perunovića.

Bokserski klub Metalac

Milosav Savić (privatna arhiva)

Savić se nedavno vratio sa priprema reprezentacije i od 13. do 19. februara će u srpskom dresu nastupati u Sofiji na Strandžat kupu, jednom od najjačih bokserskih turnira na svetu. “Generalnu probu” pred odlazak u Bugarsku imaće pred valjevskom publikom u dresu Metalca protiv Naissusa.

Miloš Cvjetičanin (poluteška, do 91 kg) aktuelni je svetski prvak u kik-boksu i uveliko trenira za svoj bokserski debi u četvrtak, u 19 časova, u Hali Student u Valjevu. “Uzbuđen sam, prvi put će nastupati kao bokser. Zalazim u novi sport, ali ću se i dalje baviti kik-boksom”.

Bokserski klub Metalac

Miloš Cvjetićanin (privatna arhiva)

Cvejtićanin kaže da je na treninzima radio da “isključi noge” i da misli da to neće biti problem u meču protiv niškog rivala. “Bokseri drugačije stoje, što se tiče težišta i položaja tela. Trudio sam se na prethodnim treninzima i bio sam uspešan u tom “prešaltavanju” sa kik-boksa na boks. Kik-boks je drugačija vrsta sporta, ali je takođe udarački. Biću skoncentrisan da pobedim i obradujem valjevsku publiku, jer sam čuo da će biti puna hala”, kaže Miloš Cvjetićanin koji je, pored titule svetskog prvaka, više puta bio državni i balkanski šampion u kik-boksu.

Bokserski klub Metalac

Inače, Milosav Savić i Miloš Cvjetićanin se poznaju i privatno su dobri prijatelji. Obojica su iz okoline Novog Sada, Savić je iz Veternika, a Cvjetićanin iz Petrovaradina. Mladi su i uspešni sportisti koji se raduju što će zajedno boksovati za Metalac u pohodu na šampionski pehar Bokserske lige Srbije.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.