POKS: Prekid saradnje sa Monarhističkim klubom!

Pokret obnove Kraljevine Srbije Valjevo saopštio je da je prekinuo saradnju sa sa Monarhističkim klubom i Pokretom “Mi – snaga Srbije”, sa kojima je imao zajednički nastup na kolalnim izborima 2. juna na listi “Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo”. U saopštenju za javnost valjevski POKS kao glavne razloge prekida saradnje navodi isticanje Monarhističkog kluba u prvi plan i pokušaj personifikacije cele koalicije kao “mi”, čime je došlo do zanemarivanje uloge i degradiranje imena POKS-a i njegovih članova.

POKS-1

POKS Valjevo ističe da problemi u koaliciji počinju dd aprila meseca, kada je napravljen dogovor sa advokatom Stefanom Stefanovićem izpokreta “Mi – Snaga Srbije” i formirana Grupu građana “Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo”.

“Glavni problem je bio isticanje Monarhističkog kluba u prvi plan i pokušaj personifikacije cele koalicije kao “mi”, čime su zanemarene uloge i doprinosi drugih članova koalicije. Ovaj element je doveo do degradiranja imena POKS-a i naših članova, vezivanjem na naše ime, na lokalnom nivou, što je možda uticalo na zbirne izborne rezultate. Predsednik Monarhističkog kluba, sada podrška prof. dr Nestoroviću, nastavio je sa pokušajima degradiranja POKS-a time što nije imao saradnju sa pojedinim našim članovima i onemogućio im da budu na odborničkoj listi. Zbog vođenja prljave politike i pokušaja vređanja naših članova, Gradski odbor POKS-a doneo je odluku o trajnom prekidu saradnje sa Monarhističkim klubom, odnosno, samozvanim i samoproklamovanim monarhističkim, pokušajem glorifikacije i personifikacije, u vidu jednog čoveka, a govorom u množini”, preciziraju se razlozi prekida saradnje

POsebno se naglašava da saradnja sa Monarhističkim klubom i Pokretom “Mi – snaga Srbije” više nije moguća, ni sada ni u budućnosti, ali da saradnja neće biti moguća ni sa SNS-om, SPS-om, kao ni sa Narodnom strankom u Valjevu.

Što se tiće budućih koraka, iz valjevskog POKS-a ističu da će se fokusirati na jačanje Pokreta u Kolubarskom okrugu i pripreme za predstojeće izbore u Mionici, uz napomenu da će “svaku buduću pretnju, pokušaje degradiranja ili omalovažavanja članova POKS-a prijaviiti nadležnim institucijama i preduzeti sve pravne korake.

“Naša odlučnost da zaštitimo integritet i dostojanstvo POKS-a je nepokolebljiva. Pravi monarhista ne odstupa od svoje ideje o obnovi Kraljevine Srbije. Iako je od našeg članstva traženo da pređu u pokret “Mi – snaga Srbije”, niko nije pristao! Ne postoji novac kojim se mogu kupiti ljudi koji su srcem za ideju monarhije. POKS nije na prodaju”, navodi se na kraju sapštenja valjevskog POKS-a.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply