PSD “Mlagleš”: Učešće u “Milovim lekovitim stazama” i radna poseta planinarskom domu na Jablaniku

Članovi PSD “Magleš” iz Valjeva proveli su aktivan vikend učešćem u manifestaciji “Milovim lekovitim stazama” i organizovali radnu posetu planinarskom domu na Jablaniku.

Planinari kluba, koji su prošle godine proslavili veliki jubilej – 75. rođendan, u subotu, 1. juna, pridružili su se manifestaciji “Miletovim lekovitim stazama”. Naime, u domaćinstvu Milje Obradović, koje se nalazi u Podbukovima, bilo je priče o malini, a sve je upotpunjeno sa dve šetnje u prirodi, uz nezaobilazno branje samoniklog lekovitog bilja u pratnji stručnog vodiča.

Spomenka Bolić, planinarka “Magleša”, posebno se izdvojila i na kraju osvojila drugo mesto. Povratak sa staze nije značio i rastanak, pošto je tek tada u popularnom odmaralištu “Ognjište” počela prava zabava i druženje. Domaćini su se još jednom potrudili da niko ne ostane praznog stomaka, a tokom ovog izdanja sada već tradicionalnog događaja na meniju je bio pasulj.

Drugog dana vikenda, u nedelju, 2. juna, planinari “Magleša” organizovali su radnu posetu planinarskom domu na Jablaniku. Prema ranijem utvrđenom dogovoru, fokus je bio na uređenju i čišćenju. Pronašlo se vremena i za izlazak na sam vrh Jablanika. Međutim, kako bi svima i ova akcija ostala u lepom sećanju, pobrinuo se Goran Goloskoković, koji je zasukao rukave i u ulozi “šefa kuhinje” pripremio gulaš od pečuraka.

Na kraju, ne i najmanje važno, pojedini članovi PSD “Magleš” priključili su se akcijama drugih društava i klubova, među kojima su najveću pažnju privukli “Susreti planinara na Kopaoniku” i osvajanje vrhova u Bosni i Hercegovini (Vran, Pločno, Mali Vilinac, Veliki Vilinac i Hajdučka vrata).

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply