Poljoprivrednici našeg kraja posetili Međunarodni sajam poljoprivrede

Na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu boravili su poljoprivrednici sa teritorije Valjeva. U okviru programa podsticaja poljoprivrede, 170 poljoprivrednih proizvođača posetilo je Sajam u četvrtak, 17. maja, koji je bio posvećen stočarima. Troškove prevoza i ulaznice je obezbedio Grad Valjevo, preko preduzeća „Agrorazvoj-valjevske doline“.

Sa poljoprivrednicima su u Novom Sadu boravili pomoćnici gradonačelnika Miroslav Pimić i Nikola Radojičić, koji su sa direktorima „Agrorazvoja“ i Poljoprivredne savetodavne stručne službe „Valjevo“ Bojanom Boškovićem i Svetislavom Markovićem imali kontakte sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ostalim resornim ustanovama i organizacijama.

Sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem razgovarao je pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić, koji je ministra pozvao da poseti Valjevo. Ministar Nedimović je potvrdio da će u narednom periodu doći u naš grad.

Poljoprivrednici našeg kraja imali su priliku da vide koje su to savremene tendencije u poljoprivredi, da iskoriste sajamski popust za nabavku mehanizacije, što će neki i učiniti, kao i da isprate izložbu stoke. Boravak u Novom Sadu poljoprivrednici su iskoristili da razmene iskustva sa drugim proizvođačima, ali i da od predstavnika resornog ministarstva i Fonda za agrarna plaćanja dobiju iz prve ruke informacije o programima razvoja i subvencijama koje su im na raspolaganju.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.