Posle višečasovne operacije stanje Milićevića i njegovog vozača stabilizovano

Završene su višečasovne operacije Đorđa Milićevića (40), potpredsednika Narodne skupštine i narodnog poslanika SPS-a i Dejana Jakovljevića (34), Milićevićevog vozača, koji  su teško povređeni u nesreći koja se rano jutros dogodila na putu između Uba i Slovca.

Ispred Opšte bolnice Valjevo, čiju su se lekari borili za život Milićevića i Jakovljevića, oglasila se Kristina Paramentić, PR ove zdravstvene ustanove, rekavši da su obojici povređenih stabilizovani vitalni parametri i da se nalaze u šok sobi gde će biti praćeni. Prema njenim rečima u pomoć valjevskim lekarima stigao je profesor Vladimir Đukić iz Beograda, koji je saopštio da su pacijenti maksimalno zbrinuti i da je urađeno sve što je moglo operativno da se uradi.

“U pitanju su poliotrauma višestruke telesne povrede ekstremiteta, trupa i abdomena opasne po život, ali je njihovo stanje stabilizovano posle višečasovne hiruške intervencije”, rekla je Kristina Paramentić opisujući Milićevićevo stanje.

“Dokle god se pacijent nalazi u šok sobi nemoguće je reći da li je životno ugrožen ili ne. Dok se stanje ne stabilizuje o transportu se ne razmatra, jer bi se vitalni parametri i stanje pogoršali”, pojasnila je Paramentić.

Automobilska nesreća u kojoj su teško povređeni Miličćević i Jakovljević dogodila se jutros oko 5 sati na putu Slovac-Ub, kod sela Bajevac, kada je vozilo Škoda Oktavija, kojim je upravljao Dejan Jakovljević iz Valjeva, za sada iz neutvrđenih razloga sletelo sa puta i udarilo u betonsku podzidu.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.