Prva repriza pozorišne predstave “Kokoška”, premijerno izvedene nedavno na manifestaciji “Abro Fest”, biće upriličena u sredu, 7. novembra u 20 časova na Velikoj sceni Centra za kulturu.

Sa premijere predstave “Kokoška” odigrane na ovogodišnjem “Abro Festu” u Valjevu (foto: Dragan Krunić)

Sjajna komedija “Kokoška” čuvenog ruskog dramskog pisca Nikolaja Koljade oslikava prepoznatljiv milje devedesetih, koji je i danas aktuelan. Banalni životi petoro ljudi koji rade u provincijskom pozorištu rasparaće se samo zbog promene koju je unela novopridošla mlada glumica. Nespremni za bilo kakve promene koje ih izbacuju iz laži u kojoj žive, ne samo na margini kulturne scene nego i na moralnoj periferiji, tri žene i dva muškarca se bore za svoje karijere, verujući da se bore za sopstvenu sreću.

U predstavi koju je režirao Mirosav Trifunović igraju Katarina Vićentijević, Maja Lukić, Branko Antonić, Goranka Kalember Lučić, Miroslav Mandić, Milivoje Milinković, Jelena Selaković, Doroteja Vuković, Nikola Tmušić, Gabrijel Der Hazarjan i Mašinka Vesić.  Scenografiju i plakat za predstavu uradio je Dušan Arsenić, a kostimografiju Branka Šišinački Obradović. Cena ulaznice je 250 dinara.