Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti turizma Valjeva i Sočija

Gradonačelnici Valjeva i Sočija, Slobodan Gvozdenović i Anatolij Pahomov, potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti turizma, tokom jučerašnje zvanične posete delegacije ovog ruskog olimpijskog grada u Valjevu.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović istakao je zadovoljstvo zbog boravka važne delegacije iz prijateljskog grada Sočija u Valjevu i mogućnosti da naš grad predstavimo ruskim partnerima. Nakon sastanka delegacije Sočija sa čelnicima Valjeva i predstavljanja našeg grada ruskim gostima, održana je prezentacija turističke ponude Sočija, kojoj su imali priliku da prisustvuju i uspostave kontakte valjevski privrednici i turistički poslenici, kao i predstavnici raznih sfera javnog života u Valjevu.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović istakao je značaj koji grad Soči ima u Rusiji. “Soči je jedan izuzetno značajan grad u Rusiji, rekao bih ruski Monte Karlo, grad koji se prostire na 3.400 km kvadratnih, koji ima 300 sunčevih dana u godini i grad koji je naša delegacija pre nekoliko sedmica posetila. Ono što je najbitnije je da je sa gradonačelnikom Sočija došao i direktor njihove turističke organizacije koji će sa našim turističkim radnicima moći da uspostavi prve kontakte, kako bi Valjevci i Srbija videli Soči”, rekao je prvi čovek Valjeva i naglasio veliku važnost plana otvaranja avio linije Soči – Beograd,  koji je u nadležnosti Vlade Republike Srbije, što treba da doprinese još boljem povezivanju Srbije i Sočija, pre svega Valjeva i Sočija.

Anatolij Pahomov, gradonačelnik Sočija, ruskog olimpijskog grada koji suvereno dominira kada je turizam Rusije u pitanju, predstavio je Soči kao glavni grad svih odmarališta Rusije. Naglasio je da je u posetu Valjevu stigla velika delegacija Sočija, koja uključuje i rukovodioce turističkih organizacija i rukovodioce hotela, sa namerom  uspostavljanja partnerskog odnosa između Srbije i glavni odmaralištem Rusije.

“Turistički operateri iz Rusije sastali su sa turističkim operaterima i kompanijama iz Srbije i predložili su da se organizuje turistička razmena u oba pravca: Beograd-Soči i Soči-Beograd. Tako će biti organizovana i direktna linija iz Beograda u Soči i iz Sočija u Beograd, a to je samo dva sata leta. Građani Srbije će moći da vide divne lepote Sočija, kada u maju možete da stojite u toplom Crnom moru i posmatrate vrhove planina na kojima se skijaši skijaju”, predočio je Anatolij Pahomov, gradonačelnik Sočija.

On je rekao da su tokom prezentacije predložili veoma povoljne i prihvatljive uslove za građane Srbije, kao što su vansezonski programi lečenja od oktobra do maja meseca, po ceni od 15 evra za noć, koji uključuju boravak u sanatorijumu, pun pansion u svim kompleksima banjskih procedura.

“Ispričali smo o cenama koje postoje u hotelima i naravno pokazali smo sve te objekte koji mogu da budu interesantni za građane Srbije. Ja kao gradonačelnik Sočija garantujem potpunu bezbednost na teritoriji Sočija, garantujem komfor i želim vam dobrodošlicu u Soči. Čekamo vas”, poručio je prvi čovek Sočija građanima Srbije i Valjeva.

Tokom boravka delegacije Sočija u Valjevu isticana je saradnja Rusije i Srbije, koja je iz godine u godinu sve bolja i uspešnija. Privredna saradnja u oblasti građevinarstva, izvoza poljoprivrednih proizvoda i ostale robe iz naše zemlje, razmena studenata i đaka, a sada i turizam, potencijali su razvoja ovog kraja i cele naše zemlje, čulo se prilikom boravka delegacije Sočija u Valjevu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.