Pravila za prelazak na onlajn nastavu u slučaju infekcije COVID-19

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije podsetilo je danas na to da je odluka o prelasku na onlajn nastavu, ukoliko je u odeljenju zaraženo više učenika, važila i prošle školske godine za učenike svih razreda, te nije reč o novini u odnosu na prošlu godinu.

Ministarstvo-prosvete-nauke-i-tehnoloskog-razvojaU odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, koja je doneta u petak, 17. septembra, precizirani su kriterijumi za organizovanje nastave u situacijama kada se pojave slučajevi infekcije COVID-19 kod učenika u istom odeljenju.

Ukoliko se u jednom odeljenju pojave dva ili više slučajeva infekcije, direktor škole organizuje rad u školi prema sledećim instrukcijama:

ukoliko je reč o odeljenjima sa 16 ili manje učenika, nakon pojave tri obolela učenika u odeljenju prelazak na treći model u trajanju od 10 dana se nalaže samo za to odeljenje;
ukoliko su u pitanju odeljenja sa 17 i više učenika, nakon pojave dva slučaja, to odeljenje se deli na dve grupe i nastavlja rad po drugom (kombinovanom) modelu nastave. Na grupe se potom primenjuje postupak za odeljenja sa 16 i manje učenika, odnosno nakon pojave nova tri obolela učenika u grupi prelazak na treći model u trajanju od 10 dana se nalaže samo za tu grupu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.