Besplatan ulaz u više od 80 kulturno-turističkih atrakcija

inistarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je da će u ponedeljak i utorak, povodom obeležavanja Svetskog dana turizma, više od 80 kulturno-turističkih atrakcija širom Srbije besplatno otvoriti svoja vrata za građane.

Svetski-dan-turizma

Matić je istakla da Srbija sa pravom slavi Svetski dan turizma i sve uspehe i dobre rezultate koje smo, uprkos pandemiji, postigli u ovoj godini, dodavši da se značaj turizma ne ogleda samo u razvoju nacionalnih ekonomija, već i u razvoju malih i nedovoljno razvijenih lokalnih zajednica, što se pogotovo odnosi na našu zemlju.

U sinergiji sa kulturom, ovaj sektor kreira kulturno-turističke proizvode, koji daju posebnu dodatnu vrednost i povećavaju atraktivnost i konkurentnost na domaćem i svetskom tržištu, poručila je ministarka.

Ona je dodala da je sektor turizma pretrpeo najveći udarac usled pandemije i da su dodatna podrška ovom sektoru i datum koji nam predstoji posebno važni.

Lista lokaliteta dostupnih za posetu povodom obeležavanja Svetskog dana turizma i posebne napomene za svaki od njih, dostupne su na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

O radnom vremenu lokaliteta potrebno je informisati se naknadno.

Prilikom poseta obavezno je poštovati propisane mere u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti i očuvanja zdravlja prisutnih.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.