Završna priredba valjevskih predškolaca Predškolske ustanove “Milica Nožica” dan je kada Gradski Trg procveta, ukrašen osmesima, obavijen dečjom radošću, ali i začinjem roditeljskim ponosom i po kojom suzom radosnicom. Dan koji stavlja tačku na jedno bezbrižno poglavlja, ali i zarez na dečje odrastanje, koje se iz obdaništa seli u školske klupe.

U dvočasovnom programu tradicinalne završne priredbe valjevskih predškolaca, koja kao manifestacija zvanično nosi naziv “Predškolci Valjevu”, predstavilo se preko 650 mališana iz 11 obdaništa i školskih grupa na nivou grada i sa seoskog područja, koja rade pod okriljem valjevske predškolske ustanove. Publika je uživala u 23 scenska nastupa, za koja su deca zajedno sa svojim vaspitačima naporno i marljivo vežbala.

 

Gradski trg je procvetao u hiljadu boja, sa njega je poleteo grandiozni leptir, u plavu reku bačeni su venčići, na njemu je podignut pehar Lige šampiona, odigrana Valjevska podvala, Polka i Majmunski ples, njime su prošetale Diznijeve princeze, proletele rode i zujale razigrane pčelice… Drugari i drugarice predškolci iz našeg grada i okolnih sela ujedinjeni kroz muziku i ples poslali su jasnu poruku da su drugarstvo i srećno detinjstvo najvažniji na putu daljeg odrastanja. Pritom su pokazali da su potpuno spremni za sledeći krupan korak, a to je polazak u školu.

 

Ovi mališani, svršeni predškolci, već u septembru mesecu ponovo će se sresti sa svojim drugarima na istom mestu, na Gradskom trgu, kada će im kao đacima prvacima biti priređena svečanost povodom polaska u školu.

 

Srećno budućim đacima prvacima!

M.P.M.