Predškolci Valjevu

Završna priredba valjevskih predškolaca Predškolske ustanove “Milica Nožica” dan je kada Gradski Trg procveta, ukrašen osmesima, obavijen dečjom radošću, ali i začinjem roditeljskim ponosom i po kojom suzom radosnicom. Dan koji stavlja tačku na jedno bezbrižno poglavlja, ali i zarez na dečje odrastanje, koje se iz obdaništa seli u školske klupe.

U dvočasovnom programu tradicinalne završne priredbe valjevskih predškolaca, koja kao manifestacija zvanično nosi naziv “Predškolci Valjevu”, predstavilo se preko 650 mališana iz 11 obdaništa i školskih grupa na nivou grada i sa seoskog područja, koja rade pod okriljem valjevske Predškolske ustanove. Publika je uživala u 23 scenska nastupa, za koja su deca zajedno sa svojim vaspitačima naporno i marljivo vežbala.

 

Gradski trg je procvetao u hiljadu boja, sa njega je poleteo grandiozni leptir, u plavu reku bačeni su venčići, na njemu je podignut pehar Lige šampiona, odigrana Valjevska podvala, Polka i Majmunski ples, njime su prošetale Diznijeve princeze, proletele rode i zujale razigrane pčelice… Drugari i drugarice predškolci iz našeg grada i okolnih sela, ujedinjeni kroz muziku i ples, poslali su jasnu poruku da su drugarstvo i srećno detinjstvo najvažniji na putu daljeg odrastanja. Pritom su pokazali da su potpuno spremni za sledeći krupan korak, a to je polazak u školu.

Ovi mališani, svršeni predškolci, već u septembru mesecu ponovo će se sresti sa svojim drugarima na istom mestu, na Gradskom trgu, kada će im kao đacima prvacima biti priređena svečanost povodom polaska u školu.

Srećno budućim đacima prvacima!

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.