Najnovije vesti

Počelo sređivanje gradskih ulica

Nakon kišnog proleća, kada je zabeleženo 60 kišnih dana, stvorili su se uslovi da otpočne asfaltiranje ulica i puteva, kao i krpljenje udarnih rupa u Valjevu. Sanacija udarnih rupa danas je počela od Belega u Suvoborskoj ulici, kao i održavanje kraćih deonica po gradu. Ove radove izvodi Preduzeće za puteve, a vrednost radova je 5.400.000 dinara.

Danas su testerom isečene udarne rupe, kako bi se ulica što bolje pripremile za krpljenje, pa su gužve u Suvoborskoj ulici bile pojačane. Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović je zamolio sugrađane za još malo strpljenja i izvinio im se što radovi na sanaciji udarnih rupa nisu otpočeli ranije. On je takođe obećao da će za mesec dana ceo grad biti kompletno sređen.

Valjevo

Do kraja godine će biti gotov projekat za kompletnu rekonstrukciju Suvoborske ulice, kojim je planirano da se urade novi kolovozni zastor, ivičnjaci, trotoari i javna rasveta. U projekat je ušla i izgradnja biciklističkih staza. Ovih dana se završava projekat za izgradnju biciklističke staze Beleg-Petnica do bazena, što će značajno poboljšati bezbednost učesnika u saobraćaju, naročito u letnjem periodu, kada ka bazenima u Petnici ide dosta, pre svega, mladih i dece.

Valjevo

Zoran Trifunović je najavio i ostale radove koji će se odvijati ovih dana:

„Za sedam dana će početi sa radovima u gradskim ulicama, među kojima su prve Jadarska u MZ Brđani i Koste Andrića na Petom puku. Izvođači radova za krpljenje udarnih radova nisu bili baš zainteresovani da se jave na raspisani tender, jer je ovaj posao težak i zahtevan, pa su se javila samo dva izvođača. Konzorcijum mladih firmi „Va gradnja“ i SZR „Toške“, vrednosti radova 4.200.000 dinara sa PDV-om i veoma smo zadovoljni kako su počelis a radovima“, rekao je Trifunović.

„Rehablitaciju puteva radi PZP, preko puta parka na Pećini već je urađen novi asfalt. Urađen je deo kolovoznog zastora, gde je bilo najviše rupa u Birčaninovoj ulici, na raskrsnici koja vodi ka silosima, kao i Majora Ilića od raskrsnice sa Radničkom do Dušanove ulice.

Radimo dve gradske ulice – Vojvode Mišića, gde se menjaju ivičnjaci i koja će biti asfaltirana u petak i Hajduk Veljkovu, koja će biti asfaltirana u sredu.

Raskrsnice u Sime Pandurovića, Sinđelićevoj i Prešernova su sledeće ulice koje će se asfaltirati.

Valjevo

U okviru investicionog održavanja i asfaltiranja ulica prvo će se raditi Jakova Nenadovića od Dročinske do S krivine, u dužini od 650 metara. Drugi deo ulice od S krivine do izlaska na magistralni Šabački put ćemo krpiti. Redovno održavanje makadamskih puteva je počelo i uradili smo puteve u Klanici, Popučkama, Paunama, a u Dupljaju se asfaltiraju rupe“, saopštio je aktuelne radove u Valjevu i našem kraju Zoran Trifunović.

On je najavio da će do kraja nedelje u posao rekonstrukcije parkinga preko puta zgrade Skupštine grada, biti uvedena firma „Ingrap omni“, čime će se rešiti dugogodišnji problem neuređenog parkinga u centru Valjeva.

Valjevo

 

Izvor: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Zato se redovno zaobilazi ulica Vuka Karadzica, koja se nalazi u samom centru grada i koja je dosta opterecana saobracajem a sastoji se od niza zakrpa, sramota je za grad da se nista ne preduzima.