Predškolska ustanova obeležila slavu Svetog Save

Predškolska ustanova “Milica Nožica” svečano je obeležila praznik najvećeg srpskog svetitelja i školsku slavu Svetog Savu u vrtiću “Pčelica” na Petom puku.

PU Milica Nožica

U znak sećanja na velikog prosvetitelja i duhovnika svog naroda na savindan se održavaju priredbe, podsećajući na nesagledivo zalaganje i žrtvovanje Svetog Save, svetovnog imena Rastko Nemanjić, najmlađeg sina župana Stefana Nemanje i plemkinje Ane Nemanjić.

Ni u vrtiću “Pčelica” na Petom puku nije bilo drugačije, u predstavi koju su pripremili za sve goste slave učestvovale su dve pripremne grupe i jedna celodnevna grupa predškolaca ovog obdaništa.

“Naša predškolska ustanova u Valjevu je među prvima u državi koja organizuje veronauku, i to nam stoji u godišnjem planu i programu. I ovom prilikom bih voleo i da istaknem odličnu saranju sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Eparhijom valjevskom i nadležnim Vladikom gospodinom Milutinom i iskoristio bih ovu priliku da i njima čestitam ovu slavu”, rekao je prvi čovek predškolske ustanove Zlatomir Marković.

PU Milica Nožica

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.