Predškolska ustanova “Milica Nožica” svečano je obeležila praznik najvećeg srpskog svetitelja i školsku slavu Svetog Savu u vrtiću “Pčelica” na Petom puku.

PU Milica Nožica

U znak sećanja na velikog prosvetitelja i duhovnika svog naroda na savindan se održavaju priredbe, podsećajući na nesagledivo zalaganje i žrtvovanje Svetog Save, svetovnog imena Rastko Nemanjić, najmlađeg sina župana Stefana Nemanje i plemkinje Ane Nemanjić.

Ni u vrtiću “Pčelica” na Petom puku nije bilo drugačije, u predstavi koju su pripremili za sve goste slave učestvovale su dve pripremne grupe i jedna celodnevna grupa predškolaca ovog obdaništa.

“Naša predškolska ustanova u Valjevu je među prvima u državi koja organizuje veronauku, i to nam stoji u godišnjem planu i programu. I ovom prilikom bih voleo i da istaknem odličnu saranju sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Eparhijom valjevskom i nadležnim Vladikom gospodinom Milutinom i iskoristio bih ovu priliku da i njima čestitam ovu slavu”, rekao je prvi čovek predškolske ustanove Zlatomir Marković.

PU Milica Nožica