Preminule još dve osobe u Valjevu i jedna u Mionici

Prema podacima za 17. avgust, u Valjevu su od posledica korona virusa preminule još dve osobe. To je četvrti smrtni slučaj u drugom piku epidemije koji traje već  meseca, od 17. juna. Broj umrlih od početka epidemije u našem gradu je 24. Prema istom epidemiološkom izveštaju i Mionica ima novi smrtni slučaj, što čini da ova varoš do sada ima 4 preminule osobe. Do sada su na teritoriji Kolubarskog okruga ukupno preminula 44 lica.

Prema stanju na dan 17. avgust, u Valjevu je još kod 2 osobe labortorijski potvrđen COVID-19, što čini da je od početka epidemije ukupan broj zaraženih 1141 u našem gradu. Hospitalizovano je 19 naših sugrađana, a u kućnoj izolaciji nalazi se njih 169. Broj uzetih briseva na dan 17. avgusta je 168. Od početka meseca avgusta uzeto je 1754 brisa.

U COVID ambulanti valjevskog Doma zdravlja pregledano je 95 osoba sa respiratornim infekcijama i uzeto je 53 brisa.

U Prijemno-urgentnom centru valjevske bolnice pregledano je 7 sumnjivih i verovatnih slučajeva na COVID-19, 1 osoba je primljena na bolničko lečenje i uzeto je 9 briseva.

U OB Valjevo na hospitalizaciji se nalaze 34 osobe sa sumnjom na COVID-19 i laboratorijski potvrđenom infekcijom. Na Infekivnom odeljenju smešteno je 10, a na PulmoCOVID odeljenju 24 pacijenta.

U Zavodu za javno zdravlje Valjevo istražuju kontakti sa laboratorijski potvrđenim licima i uzeto je 103 brisa.

U drugom talasu epidemije od 17. juna do danas laboratorijski je potvrđea infekcija kod 946 osoba, više muškog nego ženskog pola, prosečne starosti ispod 50 godina.

Od početka epidemije izlečene 929 osoba, u drugom piku epidemije izlečeno je 753 osoba.

Broj zaraženih radnika u valjevskim zdravstvenim ustanovama od početka epidemije je 93. U prvom talasu je obolelo 49 zaposlenih, a 1 osoba je  umrla. U drugom piku epidemije imamo 44 novoobolele osobe. Na dan izveštavanja nema novoaraženih zaposlenig u zdravstvenim ustanovama, u kućnoj izolaciji je njih 16, a izlečenih 41.

“Trend  smanjenja  broja  pregleda u COVID ambulanti Doma zdravlja Valjevo i u Prijemno-urgetnom centru valjevske bolnice, smanjenja broja laboratorijski potvrđenih novoobolelih kao i hospitalizovanih, a povećanja broja izlečenih, započet prvih dana avgusta se nastavlja. Od 17. avgusta ponovo otvorenisu bazeni u Petnici. Aktuelna epidemiološka situacija i vanredna situacija zahteva da se sve naložene i predložene preventivne mere koje se odnose na pojedince i poslovne subjekte i dalje sprovode. Kordinirani zajednički inspekcijski  nadzori  sprovođenja naloženih  i predloženih  preventivnih mera se nastavljaju”, navodi se, između ostalog, u poslednjem izveštaju Štaba za vanredne situacije o broju COVID-19 pozitivnih, objavljeniom na sajtu grada.

Što se ostalih oština Kolubarskog okruga tiče, prema stanju na dan 17. avgusta, u Ubu je registrovan još 1 slučaj korona virusa. Hospitalizovano je još 13 osoba: 5 iz  Ljiga, 3 iz Mionice, po 2 iz Lajkovca i Osečine i 1 iz Uba. Posle Valjeva, u kućnoj izolaciji nalazi se najviše meštana Mionice (36), potom po 25 iz Lajkovca i Uba, 24 iz Ljiga i 11 iz Osečine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.