Preostala slobodna mesta u valjevskim srednjim školama

Nakon prvog upisnog kruga u srednje škole uglavnom su popunjena sva mesta predviđena za prvi razred školske 2018/19. godine.

U Medicinskoj školi u Valjevu nema više slobodnih mesta, odnosno već u prvom upisnom krugu popunjeno je svih 210 planiranih mesta za prvi razred. U valjevskoj Medicinskoj već godinama je praksa da upis učenika u prvi srednje obave u prvom krugu.

Od 194 raspoloživa mesta, u Valjevskoj gimnaziji, nakon prvog upisnog kruga, popunjeno je 190 mesta, tačnije ostala su četiri slobodna mesta na ‘’Prirodno – matematičkom smeru’’.

U Poljoprivrednoj školi sa domom učenika u Valjevu već su upisana 203 učenika u prvi razred za narednu školsku godinu. Međutim, ima još sedam raspoloživih mesta za upis učenika u prvi razred, i to na četvorogodišnjim smerovima. Odnosno, za drugi krug ostala su slobodna četiri mesta za zanimanje ‘’Poljoprivredni tehničar’’ i tri slobodna mesta za zanimanje ‘’Tehničar holtikulture’’.

U Ekonomskoj školi ‘’Valjevo’’ upisano je 210 učenika u prvi razred srednje, ali u izdvojenom odeljenju u Osečini ostalo je devet slobodnih mesta za komercijalne tehničare na četvrtom stepenu i još 18 slobodnih mesta za trogodišnja zanimanja u kombinovanom odeljenju  ‘’Konobar – kuvar’’.

Valjevo

Učenici koji su završili osnovnu školu, a nisu raspoređeni nakon prvog kruga upisa, do 15 časova danas, popunjavaju i predaju liste želja radi upisa u drugom upisnom krugu za preostalih 38  slobodnih mesta. Nakon uobičajene procedure, objavljivanje konačnog rasporeda učenika po školama u drugom upisnom krugu je u sredu, 11. jula, do 8 časova, a upis učenika u srednje škole u drugom upisnom krugu /osim za upis u muzičke i baletske škole/ u četvrtak, 12. jula, od 8 do 15 časova.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.