„Prevencija alkoholizma mladih“ za vršnjačke edukatore

Uigrani zajednički tim Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje i Crvenog krsta Valjevo realizovao još jednu dopunsku obuku za vršnjačke edukatore na temu „Prevencija alkoholizma mladih“. Cilj dopunske obuke je sticanje novih znanja i poboljšanje ličnih kapaciteta da se program realizuje, što je važno za svakog od 21 edukatora koji je prisustvovao obuci. Intenzivan rad sa mladima, njihovo kontinuirano usavršavanje na temu prevencije alkoholizma kod mladih, od suštinskog je značaja za uspeh edukacija koje se sprovode.

Dom zdravlja Valjevo

Obuka je osmišljena tako da vršnjački edukatori prvo urade ulazni test koji su realizovali psiholog Savetovališta za mlade Doma zdravlja Valjevo Živana Pantić i patronažna sestra Slavica Filipović, kako bismo evaluirali njihovo znanje stečeno na prethodnim obukama. Nakon testa, edukatori Medicinske škole, koji su prošli pilot predavanja, radili na terenu predavanja sa osnovcima, prošli su kroz standardizovanu prezentaciju pred kolegama , sa pitanjima za diskusiju.

Dom zdravlja ValjevoZa ovu priliku odabrana je radionica iz tematskog okvira Veštine komunikacije, pod nazivom „Marsovac“ koju je realizovao sa polaznicima stručni saradanik za zdravstveno preventivnu delatnost Crvenog krsta Valjevo Aleksandar Tomić. Završni deo obuke obuhvatao je novu tematsku celinu, kojom je dopunjena prezentacija – Energetska pića i njihov štetni efekat, koju su realizovale dr Aleksandra Filipović i nutricionista Snežana Marinković iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

Dom zdravlja ValjevoEdukacija je organizovana u prostoru Muzeja zavičajnih pisaca Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“, jer je u toku rekonstrukcija naše zgrade kojom je trenutno obuhvaćen i Edukativni centar.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.