Programska bogata jesen u Centru za kulturu Valjevo

U Centru za kulturu Valjevo predstojećih meseci biće održani interesantni i kvalitetni programi, odabrane pozorišne predstave, kao i filmovi. Prema rečima Sandre Pujić, urednika scenskog programa u Centru za kulturu Valjevo, uvek se trude da odaberu ne samo aktuelne naslove, već i da je reč o zabavnim programima. Među manifestacijama koje privlače zapaženo interesovanje je ’’KIDS FEST’’ koji i ove godine priređuju u Valjevcima omiljenom prostoru ’’Bioskop 85’’. Cena ulaznice je 250 dinara, dok je za organizovane veće grupe iznos dve stotine dinara.

Radi promocije kvalitetnih, edukativnih filmskih ostvarenja za najmlađe ljubitelje kinematografije, predškolce i tinejdžere, tokom prve sedmice novembra 2018. godine u okviru ’’KIDS FEST’’-a biće projektovani igrani i animirani filmovi iz: Švajcarske, SAD, Belgije, Holandije, Češke, a koji su prikazivani na prestižnim međunarodnim festivalima filmova za decu. Na repertoaru ’’Bioskopa 85’’ već 01. novembra, od 17 i 30, je sinhronizovan igrani film za decu ’’BEL I SEBASTJAN – NAJBOLJI PRIJATELJI’’.

Narednog dana, 02. novembra, takođe od 17 i 30, u ’’Bioskopu 85’’ je animirani, sinhronizovan film za decu stariju od pet godina ’’KAPETAN MORTEN I KRALJICA PAUKOVA’’.

Prvog novembarskog vikenda u Bioskopu 85 biće po četiri projekcije, od kojih su u okviru ’’KIDS FEST’’-a, od 13 sati i 30 minuta, igrano – animirani sinhronizovan film ’’MALI TRAKTOR FERGI 3’’.

Dok je, i u subotu i u nedelju, od 15 sati i 30 minuta na repertoaru igrani, avanturistički film za decu ’’ALADIN 2’’.

U utorak, 06. novembra, kao i u sredu, 07. novembra, od 17.30 časova, na repertoaru Bioskopa 85 je veoma zanimljiv sinhronizovan, animirani film za predškolce ’’MUMINI I ZIMSKE ČAROLIJE’’.

Paralelno tokom prve sedmice novembra u Bioskopu 85, u večernjim terminima, biće prikazivana odlična ostvarenja: mjuzikl, biografska drama ’’BOEMSKA RAPSODIJA’’ i za vikend domaći film ’’ZASPANKA ZA VOJNIKE’’ koji govori o periodu Velikog rata u Srbiji.

https://www.cineplexx.rs/movie/zaspanka-za-vojnike/?jwsource=cl

Urednik programa Sandra Pujić napominje da izuzetno interesovanje ostvaruje domaći film ’’JUŽNI VETAR’’ pa je premijera planirana u ponedeljak, 05. novembra u velikoj sali Centra za kulturu Valjevo, od 18 sati i od 20 časova i 30 minuta. Nakon prve, a pre druge projekcije, glumačka ekipa pozdraviće prisutnu publiku. Karte su u prodaji od 03.11.2018. po ceni od 250 dinara, na staroj blagajni, a radno vreme je od 9 do 11 sati i od 17 do 20 časova. Nakon premijere, film će biti na redovnom repertoaru ’’Bioskopa 85’’ od 08. do 11. novembra.

Takođe, u predstojećim mesecima Centar za kulturu Valjevo planira jednako primamljiv pozorišni program. Odnosno, 14. novembra na velikoj sceni je ’’VELIKA REFORMA’’ – ’’Državnog posla’’. Prava poslastica ostavljena za početak decembra, tačnije za četvrti, kada je planirano gostovanje Narodnog pozorišta sa predstavom ’’BALKANSKI ŠPIJUN’’ rađenoj u režiji Tatjane Mandić Rigonat, dok lik Danice Čvorović igra Valjevka Nela Mihajlović u paru sa Ljubomirom Bandović u ulozi Ilije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.