Promocija knjige i filma “Položi nadu na Gospoda”

Sa blagoslovom Episkopa valljevskog g. Milutina, Svetosavska omladinska zajednica Eparhije valjevske u ciklusu “Pravoslavlje i mladi” organizuje promociju knjige i filma “Položi nadu na Gospoda”, posvećenih arhimandritu Lazaru Adžiću, igumanu Ostroškom. Promocija će se održati u četvrtak, 22. marta, u 19 časova, u Konferencijskoj sali Višeg javnog tužilaštva.

Na promociji knjige i filma “Položi nadu na Gospoda” govoriće protojerej-stavrofor Dragan Stanišić, paroh podgorički i profesor Bogoslovije Sveti Petar Cetinjski iz Cetinja, monahinja Jelena (Stanišić), monahinja manastira Ćelija Piperska, scenarista i reditelj filma dr Radoslav T. Stanišić, filmski i TV reditelj i  monahinja Julija Radomirović.

“Ova knjiga dragi čitaoče, želi da bude ne prosto sjećanjena ovog srodnika po duhu i po telu Svetog Vasilija, kome je verno poslužio, nego svjedočanstvo o njemu i njegovom liku, kao buditelju i evanđelskom neimaru i preporoditelu ljudskog srca i duše i djelo oca Lazara Ostroškog ostaće, nesumnjivo, zapamćeno, i zapisano među prva i najznačajnija imenaostroških nastojatelja, duhovnih otaca i naslednika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvroca”, napisao je u Predgovoru AEM Crnogorsko-primorski Amfilohije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.