Promotivna akcija “Biciklom kroz grad”

Grad Valjevo organizuje promotivnu akciju “Biciklom kroz grad”, koja će se održati u subotu, 20. aprila. Cilj akcije je promocija urbane mobilnosti, kao što su vožnja bicikla i pešačenje, ali i promocija zdravih stilova života, smanjenja emisije izduvnih gasova i slično.

 

U akciji “Biciklom kroz grad” učestvuju članovi biciklističkih klubova i neformalnih biciklističkih udruženja, a organizatori pozivaju i rekreativce i sve zainteresovane građane da se priključe. Okupljanje je zakazano u 11 sati na platou ispred Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg, a polazak u vožnju od Hrama do kafea “River bar” na reci Gradac je u 11.30 časova. Na odredištu će biti organizovano osveženje i okrepljenje, uz nagradnu igru za učesnike, najavljuju organizatori.

Promotivna akcija “Biciklom kroz grad” sprovodi se u okviru međunarodnog projekta “City Walk”, koji Grad Valjevo realizuje sa još 17 gradova iz 9 država u okviru Dunavskog transnacionalnog programa, a pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Grad Valjevo uključen je u projekat “City Walk – Gradovi za pešake”, koji se realizuje u okviru Inter-regionalnog dunavskog transnacionalnog programa, podržanog od Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Projekat sprovodi konzorcijum od 17 partnera iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Češke Republike, Austrije i Srbije, sa namerom uspostavljanja i širenja pešačkih zona, pešačkog i biciklističkog saobraćaja u gradovima dunavskog regiona. Projekat pomaže gradovima da smanje emisiju izduvnih gasova i buku, postanu bezbednija i bolja mesta za život, da povećavaju ulogu aktivnog transporta poput hodanja i prevoza biciklom. Projekat takođe promoviše zdrave stilove života

Nakon akcije koja treba da podstakne vožnju bicikla i da promoviše zdrav stil života ove subote, naredne subote biće organizovana promotivna akcija pešačenja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.