Protest malih preduzetnika ispred zgrade Gradske uprave Valjevo

Više od 200 malih preduzetnika, kojima su iz epidemioloških razloga ponovo zatvoreni lokali, okupilo se danas na protestu ispred gradske kuće u Valjevu.

 

Protest preduzetnika ispred zgrade Gradske uprave Valjevo

Ugostitelji, muzičari, vlasnici butika, dekorateri, frizeri i ostali su od nadležnih tražili da im se omogući da rade jer, kako su poručili, nemaju više od čega da izdržavaju porodice niti da državi plaćaju dažbine.

Zameraju što im država u godini opšte krize nije umanjila poreze, već je uvela nove namete.

Sa protesta preduzetnika ispred zgrade Gradske uprave Valjevo

Dragan Marković, vlasnik butika u Ulici Vuka Karadžića, rekao je da ne vidi zašto je u njegovom butiku veći rizik od zaražavanja nego što je to slučaj u banci, menjačnici ili kancelarijama državnih službi gde se i dalje normalno radi.

Preduzetnici su ocenili da se država i Krizni štab u pandemiji koronavirusa ponašaju „neprincipijelno, pre bi se moglo reći haotično“.

Sa protesta preduzetnika ispred zgrade Gradske uprave Valjevo

Javno su pitali gde su bili državni organi da kontrolišu masovna okupljanja na Kopaoniku, pred gondolom na Zlatiboru i drugim masovnim skupovima u Beogradu.

Preduzetnici Valjeva najavili su svakodnevna protesna okupljanja ispred gradske kuće. Njima se danas niko od nadležnih nije obratio.

Ono što se moglo zapaziti i što se može videti i na fotografijama je da na su se i u pogledu nošenja zaštitnih maski i držanja odgovarajuće distance na protestu delimično poštovale mere zaštite od korona virusa.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.