Protesti “1 od 5 miliona” sele se “Pod lipu”

Građanski protesti “1 od 5 miliona” u Valjevu sa Desankinog trga sele se od večeras “Pod lipu” u Železničku ulicu broj 7, tačnije ispred sedišta Demokratske stranke u Valjevu, ali neće biti nastavljeni u vidu okupljanja i šetnji, već dobijaju formu razgovora.

Prema najavi, razgovori “Pod lipom”, kako su ih organizatori krstili, okupljaće svake subote uveče ugledne goste, sa kojima će građani i građanke Valjeva moći da razgovaraju o važnim društvenim i političkim temama.

Prva tema o kojoj će večeras, u 19 časova, u prvom razgovoru “Pod lipom” biti govora su mediji u Srbiji. Sagovornici na temu “Mediji u lancima propagande” biće novinari Antonela Riha, Vukašin Obradović, Darija Ranković i Predrag Vujanac. Oni će sa Valjevcima govoriti o ulozi medija u političkim i društvenim procesima u zemlji, o navali propagande i položaju nezavisnih novinara i nezavisnih medija, o pravu građana na tačnu informaciju.

Da li konzumerizam ubija vrednosti i načela novinarske profesije, kako do slobode i da li je medijska sloboda preduslov demokratizacije društva? Kako danas prezivljava ideja odbrane od monopolizacije medijske sfere, samo su neka od pitanja na koje će odgovarati pozvani novinari.

“Dođite da mislimo zajedno”, poručuju svojim sugrađanima organizatori razgovora “Pod lipom”.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.