Valjevski Vodovod obeležio slavu Sveti Justin Ćelijski

JKP “Vodovod Valjevo” obeležilo je juče svoju slavu Sveti Justin Ćelijski. Rezanju slavskog kolača u prostorijama upravne zgrade ovog preduzeća prisustvovali su direktor Đorđe Milanović i ostali članovi rukovodstva, kao i predstavnici rukovodećih timova i zaposlenih po sektorima i službama valjevskog Vodovoda.

Vodovod Valjevo obeležio slavu Sveti Justin Ćelijski / Foto: Dragan Krunić

Na dan slave preduzeća, prvi čovek valjevskog Vodovoda Đorđe Milanović imao je čime da se pohvali, ali i da najavi ozbiljnije projekte kojima Vodovod započinje letnju sezonu radova. Ostvarena dobit u prethodnih godinu dana je 34 miliona dinara koji će, prema Milanovićevim rečima, biti iskorišćeni za pokrivanje gubitaka koje je kao direktor nasledio kada je 2016. godine postavljen na rukovodeću poziciju. Posebno ističe da su svi planirani poslovni projekti uspešno okončani, ali i da je neophodno rešavati se “repova” koje preduzeće vuče iz prethodnih godina paralelno sa izvođenjem ozbiljnih radova koje očekuju valjevski Vodovod.

“Veliki poslovi nas čekaju u predstojećem periodu. Kao što znate, odobreno nam je 14 miliona dinara od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu za drugu fazu izgradnje vodovoda Valjevo – Brankovina. To je zaista značajno za sela na tom potezu koja nemaju rešeno pitanje vodosnabdevanja. Sa tom drugom fazom, koja  podrazumeva izgradnju potisnog cevovoda od Ulice braće Veličkovića do Kličevca treba da počnemo za desetak dana. Imamo kompletnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, što je jako bitno”, najavljuje Milanović.

Pored Brankovine, u narednih desetak dana treba da krene rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Vuka Karadžića, što je kako kaže Milanović, veliki posao koji će trajati 2 meseca. Takođe se počinje i sa izgradnjom vodovodne mreže prema Bukovici, a stvaraju se uslovi da se mreža širi i ka Kotešici. Prema Divljem brdu je ostalo da se postavi dodatna vodovodna infrastruktura što se, prema najavi direktora Vodovoda, planira krajem naredne sedmice.

Slava valjevskog Vodovoda / Foto: Dragan Krunić

Prošla godina proglašena je za najuspešniju godinu valjevskog Vodovoda u poslednjoj dekadi, jer je plan preduzeća u 2018. bio ostvaren 120%. Teško je ponoviti takav rezultat, ali ambiciozne planove koje je direktor Đorđe Milanović zacrtao u 2019. godini i nivo njihove uspešnosti nisu nimalo za pocenjivanje. Naprotiv, sam kaže da treba nastaviti istim tempom kako bi valjevski Vodovod nastavio da raste i da se razvija.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.