PSD “Magleš” organizuje prvu u nizu akcija pešačenja za sve zainteresovane građane

Planinarsko smučarsko društvo “Magleš”, u subotu, 28. januara, organizuje prvu u nizu pešačkih akcija za sve zainteresovane građane.

PSD-MAGLES

Povodom 75 godina postojanja i rada, PSD “Magleš” će svakog meseca u 2023. godine voditi sve zainteresovane građane u šetnju okolinom grada, stazama od 10 do 15km, koje nisu previše zahtevne.

Polazak je u 9 časova ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja, na ušću Gradca u Kolubaru. Kreće se od Hrama, pored Kolubare do parka na Pećini, preko mosta na ušću Obnice i Jablanice u Kolubaru i kroz stazu iznad „Valjevske pivare“ izlazimo na asfaltni put ka Leliću. Posle Ćelijskog brda spuštamo se do reke Gradac, pored „River bara“ i Mejine česme se vraćamo na polaznu tačku. Povratak je planiran do 16 časova.

Najbitnije da za pešačenje sugrađani imaju cipele sa dobrim đonom (kramponima), da ponesu ranac i u njemu nešto za hranu i preobuku (ako se oznoje) i obavezno vodu. Usput će vodiči i poznavaoci okoline razgovarati o planinarenju i prirodi i na taj način približiti ovu aktivnost svim učesnicima.

PSD “Magleš” poziva zainteresovane ljubitelje prirode, svih starosnih doba, da im se pridruže u prvoj zajedničkoj šetnji.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.