SNS Valjevo: “SPS Valjevo napada svog ministra”

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo oglasio se povodom današnjeg saopštenje SPS – JS Valjevo. Informaciju za javnost valjevskih naprednjaka prenosimo u celosti:

SNS

“Srpska napredna stranka u Valjevu je stranka koja u potpunosti snosi odgovornost za dobijenu podršku građana Valjeva. Ali Srpska napredna stranka ne može snositi odgovornost za postupke drugih stranaka i njihovih predstavnika.

Pokušaj šefa odborničke grupe Socijalističke partije Srbije – Jedinstvena Srbija Đorđa Pavlovića da poslednjim saopštenjem, odgovornost za razrešenje jednog, a imenovanje drugog direktora Medicinske škole u Valjevu, pripiše članovima Srpske napredne stranke samo je pokazatelj vrhunskog neznanja i uzaludne manipulacije kojima se građani Valjeva pokušavaju dovesti u zabludu.

Gradski odbor SNS-a u Valjevu, kao ni kadrovi naše stranke, ne učestvuju u imenovanjima direktora škola jer je to dužnost i obaveza ministra prosvete. Po zakonu, ministar prosvete je taj koji potpisuje rešenja o imenovanju i donosi konačnu odluku, pa je jasno da “pravni ekspert” Pavlović nije pročitao Zakon o obrazovanju i vaspitanju.

U ovom slučaju, ministar prosvete je iz redova Socijalističke partije Srbije, gospodin Branko Ružić, pa je jasno da je odluka o bilo kakvim imenovanjima u oblasti prosvete upravo na partiji Đorđa Pavlovića. Molba koju Pavlović upućuje saopštenjem svedoči o njegovoj poziciji u sopstvenoj partiji. Ukoliko je neophodno da se sa sopstvenim članstvom, ministrom iz sopstvenih redova razgovara saopštenjem, jasno je i kolika je podrška koju gospodin Pavlović ima u svojim redovima. Ako je nema u svojoj partiji kako bi je mogao zaslužiti kod građana Valjeva?

Srpska napredna stranka u Valjevu poštuje odluke Vlade Republike Srbije pa samim tim i ministarstava koja čine tu Vladu bez razlike da li se radi o našoj stranci ili pak o članovima Vlade iz redova koalicionog partnera. Verujemo da je ministar prosvete odluku doneo na zakonit način iako šef njegove odborničke grupe u Valjevu smatra da ministar odluke donosi po nečijem nalogu i na svaki način pokušava da ga omalovaži. Stoga se Gradski odbor SNS-a u Valjevu neće mešati u unutrašnje odnose u SPS-u. Njihova međusobna omalovažavanja i razmirice ostavljamo njima.

Gospodin Pavlović dobro zna da protiv odluke ministra, ukoliko je ustanovio da je nezakonita, može pokrenuti sudske postupke i u to se svakako nećemo mešati. Ali isto tako nećemo dozvoliti da se građanima Valjeva predočava iskrivljena slika o odgovornosti naših članova, u saopštenju pomenuta gospođa dr Zorica Jocić. Posle niza saopštenja u kojima istu omalovažava jasno je da gospodin Pavlović pledira na njeno mesto. Ali, gospodine Pavloviću, da biste dobili to mesto neophodno je da poznajete zakon, što očito nije slučaj i da imate podršku građana, što opet nije slučaj. Bar podršku Vaše partije? A, da, ni to nije slučaj.

Istovremeno zanimljivo je da se o dešavanjima u Medicinskoj školi oglasilo i nekoliko članova POKS-a. Koristeći priliku valjda da pokažu građanima da postoje iako građani dobro znaju da se pomenuta partija odavno raspala.

Zbog svega navedenog dužni smo da napomenemo da Srpska napredna stranka u Valjevu u potpunosti snosi odgovornost za opredeljenih 246,4 miliona dinara u budžetu za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje u Valjevu. Mišljenja smo da ovim sredstvima možemo omogućiti deci Valjeva uslove za sticanje obrazovanja kakvo i zaslužuju.”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.