Raspisan konkurs za obuku vatrogasaca-spasilaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 300 polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica. Za potrebe Policijske uprave u Valjevu konkurs je raspisan za 13 polaznika. Konkurs traje do 25. maja 2021. godine. Kako se navodi u saopštenju za javnost, izbor kandidata sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.ž

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji ispunjavaju sledeće uslove:

  1. Da je državljanin Republike Srbije
  2. Da najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa
  3. Da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa
  4. Da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje
  5. Da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova
  6. Da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “C” kategorije
  7. Da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 01. jula 2021. godine dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “B” kategorije, a nije položilo vozački ispit “C” kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova http://www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku http://www.copo.edu.rs.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.