Rekonstruisana Ulica Prote Mateje

У оквиру програма реконструкције и рехабилитације коловозних застора у граду, данас је асфалтирана Улица Проте Матеје. Ова централна градска улица је једна од најпрометнијих, јер води до неколико стамбених зграда, али и важних градских институција као што су Центар за културу,  Фонду за пензионо и инвалидско осигурање, хотел, продавнице, пешачки је пут до Зелене пијаце итд. Око 300 метара коловозног застора је данас постављено у дужини од  200 метара и око 100 метара прилаза паркинзима. Вредност радова је три милиона динара, а радове је извело Предузеће за путеве „Ваљево“.

„Овде имамо 200 метара улице која је потпуно реконструисана и два крака око самог паркинга, што је укупно 300 метара. Данас ће се радити и улице Јована Дучића и Доњограбовачка, урађена је Улица пилота Миленка Павловића, тако да сам програм иде задовољавајућим темпом. Мислим да ћемо готово све улице у центру града реконструисати за ове две године, изузимајући Вука Караџића, која захтева опсежну и детаљну реконструкцију са планом како ћемо то урадити, јер је ту пуно институција“, рекао је данас, обилазећи радове, градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.

„Наглашавам да је Ваљево једно велико градилиште. Немамо дилеме шта ћемо урадити до краја године, као што немамо дилеме шта ћемо урадити следеће године, јер план комуналне изградње је један амбициозан план. Ове године смо доказали да смо највећи број наших обећања испунили. Центар града заслужује једну овако солидну улицу и да се поправе ови паркинзи и све што је потребно“.

Градоначелник је констатовао да и сам живи већ 40 година у једној од ових зграда и да не памти када се на овај начин реконструисала Улица Проте Матеје.

Izvor: Valjevo.rs

Foto: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Nadam se da i ovu ulicu nerade ljudski.