Svečano otvaranje „Dečje nedelje“

Danas je u Velikoj sali Muzičke škole „Živorad Grbić“ svečano otvorena „Dečja nedelja“ sa sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako!“. Uz poziv da svi aktivno učestvuju u ovoj važnoj manifestaciji, član Gradskog veća i predsednik odbora za sprovođenje „Dečje nedelje“ Dejan Bogojević poželeo je puno uspeha, zdravlja, smeha, igre i radosti.

Dečija nedelja

„Draga i poštovana deco, drage kolege učitelji, draga publiko, danas počinje program obeležavanja „Dečje nedelje“. Imam tu čast i zadovoljstvo da Vas pozdravim u ime Gradskog veća, gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića i u svoje vlastito ime. Većina nas odraslih se trudi da se prava deteta poštuju. Znamo da dete ima pravo da misli i da iznese svoje mišljenje, ali ne bi bilo loše da se opet podsetimo, a „Dečja nedelja“ je odličan trenutak za to“, rekao je član Gradskog veća Dejan Bogojević i dodao da je grad i ove godine kao i svake prethodne podržao održavanje „Dečje nedelje” i da kao profesor želi da istakne da je svaka nedelja dečja nedelja i da to ljudi koji rade u prosveti najbolje znaju.

Dečija nedelja

Domaćin ovogodišnje „Dečje nedelje“ je Prva osnovna škola. Po rečima direktorke škole, učenici i nastavnici pripremaju niz aktivnosti u okviru ove manifestacije. Na gradskom nivou organizovali su likovno – literarni konkurs, a najbolji će dobiti knjige na poklon.

Dečija nedelja

„Nama je izuzetna čast što smo domaćini „Dečje nedelje“. Naša škola je organizovala likovno – literarni konkurs, a izložbe se nalaze u holu naše škole. Na osnovu nekog dosadašnjeg iskustva decu privlače svi programi, a posebno oni koji su takmičarskog karaktera. To su „Sportski susreti“, „Igre bez granica“, „Kvizijada“ – manifestacija koju već nekoliko godina organizuje OŠ „Milovan Glišić“ u kojoj učestvuju i roditelji i deca, kao i besplatne pozorišne predstave za sve prvake, koje je grad i ove godine obezbedio. Deca rado učestvuju u svim aktivnostima i pronalaze sebe svako na svoj način . Organizovali smo likovni konkurs koji se odnosi na pravila ponašanja u školi i nagradićemo knjigama te učenike kao i literarni konkurs“, istakla je Mileva Mojić, direktorka Prve osnovne škole.

Valjevo

Nakon svečanog otvaranja „Dečje nedelje“, usledio je kulturno – umetnički program učenika Prve osnove škole, a učenici prvog razreda su zasadili drvo generacije. U okviru „Dečje nedelje“ koja će trajati do 13. oktobra, očekuje nas bogat program za naše najmlađe.

Izvor: Valjevo.rs

Foto: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.