Ružić: Zajedno radimo na unapređenju znanja dece o zaštiti životne sredine

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je danas sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović Protokol o saradnji, čiji je cilj unapređenje znanja nastavnika i učenika o životnoj sredini.

Branko-ruzic

Kako bismo osigurali da se naš zajednički zadatak o strateškom i sistemskom podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine sprovede, Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, započeli su sa pilot projektom ,,Uloga učenika u zaštiti životne sredine“, rekao je ministar Ružić.

Cilj je da, kako je dodao, da dalje unapredimo znanja i stavove o životnoj sredini kako nastavnika, tako i učenika i to će biti sprovedeno u 29 škola.

Siguran sam da ćemo zajedničkim radom nastavnika, učenika, roditelja i predstavnika lokalne zajednice, doprineti poboljšanju kvaliteta životne sredine, i podstaći druge na mudro i racionalno korišćenje prirodnih resursa sa ciljem zaštite i očuvanja prirode, životne sredine i ekološke etike“, istakao je ministar Ružić.

On je poručio da je krajnje vreme da se svi osvestimo i da pojedinačnim i zajedničkim delovanjem sačuvamo sredinu u kojoj živimo.

Ovo je pokazatelji da su dva ministarstva prepoznali ono što je potrebno i učenicima i nastavnicima i očekujemo da će ovo dati plodotvorne rezultate„, rekao je Ružić.

Ministarka Vujović je rekla da je cilj je da se podiže svest o značaju zaštite životne sredine, pre svega kod dece, i dodala da u tome mnogo znači podrška Ministarstva prosvete.

Ona je podsetila da je sa ministarstvom prosvete u aprilu ove godine osnovano i Zajedničko telo za saradnju, koje se bavi razvijanjem programa sistemskog i participativnog obrazovanja za oblast zaštite životne sredine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.